Het is vreemd om te werken in het buitenland, aangezien in veel gevallen blijft je familie in Nederland achter, waardoor je ze weinig ziet. Ondanks dit soort lastige dilemma’s blijven veel mensen dit doen. Onder andere Rick heeft hier ervaring mee, hij werkte in het buitenland en wil graag zijn verhaal doen.

Wat doet Rick?
Al een aantal jaren is Rick weinig te zien in zijn ‘woonplaats’ Zutphen. Voor het werk wat hij doet reist hij veel, heel veel. Zijn vrouw zorgt voor zijn vier kinderen, en werkt niet.

Lastige keuzes
Rick werkte eerst in België, maar kreeg dit jaar een baan aangeboden in zijn droomland, Italië. ”Klopt, ik heb een lange tijd in België gewerkt, maar heb altijd al gehoopt in keer in Italië te kunnen werken/leven. Italië was al een vast vakantieland van ons, dus voor mij kwam een droom uit ”.
Voor het gezin moet dit wel zwaar zijn, België was qua reisafstand misschien nog haalbaar, maar Italië niet? ”Ja dat klopt. Het zijn lastige keuzes die je moet maken. Mijn vrouw werkt niet en die zorgt voor de kinderen thuis. Ik ben soms in de weekenden thuis, maar zie mijn gezin weinig. Het zijn hele lastige overwegingen”. In wat Rick toch overhaalde dit te kiezen is hij duidelijk in. ”Het land, een mooie baan waar we financieel als gezin ook vooruit op gaan. Ik ben van vroeger uit al veel in het buitenland te vinden voor stages en werk, ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen”. Zijn vrouw is het inmiddels gewend. “Tuurlijk is dat voor haar ook apart, maar we doen het al heel lang op deze manier, het leven op deze manier is voor ons niet meer zo vreemd”.

Turijn
Rick koos ervoor in Turijn te gaan werken en wonen. ”Het is een geweldige stad om te leven, een perfect plaatje voor mij”. Rick woont nabij Rivoli, een kleine plek naast Turijn. ”Ja het is makkelijker om er iets buiten te wonen dan midden in het centrum. Wanneer ik terugkom van het werk op deze rustige plek voelt het als vakantie”.

Het coronavirus
Tot aan maart was het allemaal rustig op het werk in Italië. Af en toe een aantal weekenden vrij, waardoor familie bezocht kon worden. Begin maart zouden twee kinderen van Rick (17, 18) naar Turijn reizen. In dat weekend zouden ze met z’n drieën even ‘vakantie’ gaan vieren. Exact in dat weekend zette het corona-virus grote stappen in het Noorden van Italië. De geplande uitstapjes konden niet doorgaan, waar Rick enorm van baalde. ”Ja verschrikkelijk, die gasten keken er zo naar uit, jammer zoiets exact in dit weekend gebeurd. Die maandag moesten ze beide vanuit Turijn met mondkapjes terugvliegen naar Nederland, want ook in Turijn waren besmettingen geconstateerd”.

Terug naar Nederland
Niet heel veel later ging ook Rick weer terug naar Nederland. Ook bij het bedrijf werden besmettingen geconstateerd is wat dit voor hem de beste optie. ”Ik ben inderdaad teruggegaan, maar kreeg als snel te horen dat ik ook niet terug hoef te keren. Het bedrijf kwam in financiële problemen, waardoor de ‘dure mensen’ er snel uit moesten. Ja, als je dan als Nederlander in Italië werkt ben je snel de klos”.

Financiën
Gelukkig staat Rick en zijn familie er financieel goed voor en kan hij rustig verder kijken naar een nieuwe baan. ”Ik ga nu gewoon intensief rondkijken naar wat anders, ik moet zeggen dat ik nog nooit zolang bij mijn familie ben geweest, dus dat is ook wel eens fijn”!


Terugblik Italië
Rick heeft er zeker geen spijt van dat hij in Italië is gaan werken. ”Tuurlijk zullen mensen de nadelen omtrent familie snel noemen, dat is logisch. Maar ik kan het iedereen aanraden om is z’n kans te pakken. Het is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten”.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *