Misschien klonk het voor sommigen als een nachtmerrie: je eigen bedrijf boven water zien te houden tijdens de corona-maatregelen. Voor velen was dit ook het geval, maar niet voor Hengelsport Lauwe in Beneden-Leeuwen. Terwijl de meeste bedrijven nauwelijks klanten ontvingen, was het topdrukte in de hengelsportwinkel.

Het was maart en corona was nieuw in Nederland. Winkels sloten massaal hun deuren of wachtten tevergeefs op een paar klanten per dag. De eerste paar weken was dit ook het geval voor Hengelsport Lauwe, maar al snel kwam daar verandering in. Het weer werd beter en dat betekende blijkbaar maar één ding voor sommigen; die stoffige hengel kon weer uit de schuur worden gepakt!

Alex Frederiks en zijn familie, die de winkel runnen, maakte topdrukte mee. Waar normaal gesproken voornamelijk bekende gezichten de winkel binnenkwamen, stonden nu hele gezinnen en andere geïnteresseerden die hun oude hobby weer op wilde pakken. Er was nu nou eenmaal tijd genoeg. Vele nieuwe hengels en toebehoren werden verkocht en het was er zowat drukker dan in het hoogseizoen. En dat in het voorjaar.

Toch kwam er natuurlijk wel het een en ander kijken bij het onderhouden van een winkel tijdens de maatregelen. Zo moesten zij natuurlijk ook gewoon de voorschriften van het RIVM opvolgen. Alles grondig schoon houden, desinfecteergel in elke hoek van de zaak en een maximaal aantal bezoekers in de winkel. Vooral dat laatste was moeilijk na te leven. ‘We hebben een bordje op de deur waarop staat dat er maar vier klanten tegelijk in de winkel kunnen zijn,’ vertelde Arjan, Alex’ zoon, ‘dit zorgt soms voor lange rijen buiten te winkel. Of ongemerkt toch stiekem teveel klanten in de winkel. Dat wordt dan gewoon wegsturen.’

Maar tevreden zijn ze zeker. Een tijd die zomaar ieders ondergang kon worden, werd voor Hengelsport Lauwe beter dan dat ze ooit hadden verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *