Dankzij de coronacrisis kunnen we niet allemaal meer op vakantie wat we eigenlijk geboekt hadden. Veel mensen boeken hun vakantie om naar Nederland. Wil jij dat nou ook doen? Dan hebben wij een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet, die jij bezocht moet hebben.

Anne Frank Huis

Je kent waarschijnlijk het verhaal van Anne Frank wel, maar heb je het ook al eens in het echt gezien? Dat kan, in het Anne Frank Huis. Het museum staat op precies dezelfde plek als het achterhuis stond aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het huis is gerestaureerd, en zo veel mogelijk weer in haar oorspronkelijke staat gehouden.

Contact
Westermarkt 20
1016 DK Amsterdam
Tel: 020 5567105
Mail: services@annefrank.nl
Web: https://www.annefrank.org/nl/

Kubuswoningen

Dicht bij de Markthal staat de zogeheten Kubuswoningen, ontworpen door architect Piet Blom. Het zijn gewone woningen, dus er wonen mensen, maar het is ook een museum. Je kunt dus een kijkje nemen in de kubuswoningen.

Contact
Overblaak 70
3011 MH Rotterdam
Tel: 010 4142285
Mail: info@kubuswoning.nl
Web: http://kubuswoning.nl/

Kasteel de Haar

Dit prachtige kasteel is de grootste in Nederland en staat in Utrecht. Door de locatie is het makkelijk te bezoeken, zo midden in Nederland. Tijdens je bezoek krijg je goed te zien hoe het leven er in die tijd uit zag. Behalve het kasteel, is de omgeving ook ontzettend mooi. Echt de moeite waard dus!

Contact
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Tel: 030 6778515
Mail: informatie@kasteeldehaar.nl
Web: https://www.kasteeldehaar.nl/

De Zaanse Schans

De regio, gelegen in Zaandam, bestaat uit historische gebouwen, molens en musea. Ze brengen je terug naar de zeventiende en achttiende eeuw. Er is hier genoeg te zien, waardoor je wel een hele dag zoet bent.

Contact
Schansend 7
1509 AW Zaandam
Tel: 075 6810000
Mail: info@zaansmuseum.nl
Web: https://zaansmuseum.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *