De maatschappij wordt langzaam weer het oude. Concertzalen komen met regelementen hoe ze vanaf 1 juli toch weer open kunnen gaan. Zo ook de Ziggo Dome en de Melkweg. Beide zalen hebben afgelopen week een plan naar buiten gebracht waarin staat hoe ze dit aan gaan pakken en hoe de zaal er uit gaat zien. Na de maatregelen passen er namelijk maar 3.000 mensen in de Ziggo Dome in plaats van de normale 16.000. Ik ga in gesprek met Rachel, Jasmijn en Inge-Lise, ze zijn ze fanatieke concertgangers. In 2019 zijn ze alledrie naar ruim 15 shows geweest. We praten over hoe hun er tegenaan kijken om weer naar een concert te gaan.

Kijk je er naar uit om weer naar een concert te gaan? Ook al zijn er veel regels waar je je aan zou moeten gaan houden?

Inge-Lise: Ja zeker, ik kan niet wachten om weer met vrienden in de rij te staan en nieuwe vrienden te maken en genieten tijdens de concerten.

Rachel: Ja heel erg! Ik mis vooral de vibe bij de concerten heel erg. Vooral met hoe je een een groep mensen staat die dezelfde interesse hebben als jij en als daar regels aan te pas komen is dat helemaal prima.

Jasmijn: Ja. de gedachte dat ik bij een concert kan zijn ook al zijn er veel regels maakt me toch erg gelukkig. Ik mis het gevoel om mijn favoriete artiesten en mn favoriete liedjes te zien en mee te gillen.

Het aangepaste seating plan van de Ziggo Dome.

Denk jij dat je nog kan genieten op de manier dat je voor Corona deed bij een concert? 

Inge-Lise: Ja! Ik denk dat ik er misschien zelfs meer van kan genieten, omdat ik het zo erg heb gemist.

Rachel: Ja, zeker! Ik denk dat het eerste concert zelfs beter zal verlopen maar dat daarna even goed kan genieten van concerten als ik eerder deed.

De Ziggo Dome zoals we hem kennen.

Jullie zijn de afgelopen jaren naar veel concerten geweest. Wil je dit tempo voorzetten wanneer je weer mag gaan of schrap je er toch een paar? 

Inge-Lise: Ik wil dit tempo absoluut volhouden en zelfs eerder naar meer concerten te gaan om de gemiste tijd ‘in te halen’, want dit is mijn favoriete ding om te doen!

Rachel: Ik was al eerder van plan om te minderen omdat het veel geld kost maar corona beïnvloed dit niet.

Jasmijn: Ja, ik ben er naar veel geweest maar moet ook wel op mijn geld letten. Ik doe zo veel mogelijk mijn best om niet naar te veel concerten te gaan maar ik wil ook niet naar weinig concerten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *