Hoewel er elke dag minder corona besmettingen zijn, spenderen we nog veel tijd thuis. Ook komt de zomervakantie eraan. Misschien ga je toch nog op reis naar het buitenland. Je kan ook een van de vele mensen zijn die uit voorzorg hun reis hebben geannuleerd. In beide gevallen is dit lijstje perfect voor jou! Hieronder hebben wij namelijk 7 Netflix shows voor jou verzameld waarvan de meeste hele korte aflevering hebben en dus snel weg te kijken zijn. Hoe cool is het nou om te zeggen dat je een heel seizoen hebt gekeken tijdens je vlucht? De meeste titels zijn namelijk ook downloadbaar en kunnen dus gekeken worden zonder wifiverbinding. 

  1. ATYPICAL

Atypical is een Amerikaanse humoristische dramaserie. Het bestaat uit drie seizoen en ze hebben afgelopen Februari bekend gemaakt dat er een vierde seizoen komt. In de serie draait het om Sam. Hij is een negentienjarige jongen met autisme. Je gaat zien hoe hij zijn plek zoekt in het gezin, op school en in de samenleving. Elke aflevering duurt gemiddeld 30 minuten. 

2. DERRY GIRLS

Deze sitcom speelt zich af in de jaren negentig in de noord-Ierse stad (London) Derry. In de serie volg je 5 tieners. In de serie worden alledaagse tienerzorgen en politieke conflicten naast elkaar plaats wat de serie heel interessant maakt. Ook komt er elke aflevering wel een humoristische grap langs. De serie heeft op dit moment twee seizoen met afleveringen van ongeveer 25 minuten. 

3. EVERYTHING SUCKS

Toevallig speelt de Amerikaanse serie Everything Sucks zich ook af in de jaren ’90. Het draait om een groepje jongeren in het plaatsje Boring in Oregon. Het gaat over een meisje genaamd Kate Messner die op 14-jarige leeftijd een relatie heeft met Luke O’Neill maar ondertussen wordt ze steeds verliefder op een meisje uit haar klas. De serie heeft één seizoen en hierin zie je hoe Kate met die gevoelens omgaat. Elke aflevering duurt ruim 30 minuten. 

4. THE SOCIETY

In mei 2019 kwam het tienerdrama The Society op Netflix. Het speelt zich af in een stad genaamd “West Ham”. Hier hangt al een tijdje een viezer geur. Wanneer de school de leerlingen op schoolreisje stuurt gaat er iets mis. De schoolbussen rijden de nacht door en op een of andere manier zijn de leerlingen weer in hun eigen stad beland wanneer ze wakker worden. Er is alleen één groot verschil. De stad is verlaten, alle uitgangen zijn begroeid en er is geen contact met de buitenwereld mogelijk. Er staat momenteel een seizoen op Netflix maar de opnames voor seizoen twee zijn al bijna afgerond. Elke aflevering duurt ruim één uur maar dat is het helemaal waard. 

5. THE GREENHOUSE ACADEMY

Deze populaire serie heeft vier seizoen waarvan elke aflevering tussen de 25-30 minuten duurt. Acht maanden na de plotselinge dood van Alex zijn moeder, die astronaut was, moet hij een zwaar toelatingsexamen doen om op de eliteschool te komen waar zij ook op zat. De serie heeft veel plot twists wat het heel interessant maakt voor de kijker. 

6. THE END OF THE F***ING WORLD

In The End of the F***ing World draait het om James en Alyssa. De twee gaan samen op een bizarre reis, maar Alyssa weet niet dat James eigenlijk alleen van plan is om haar te vermoorden. Hij doet dan ook alsof hij haar leuk vindt, maar ondertussen heeft hij een heel ander plan voor ogen. Deze Britse series staat sinds januari 2018 op Netflix en is zeker het bekijken waard. Het bestaat uit 2 seizoen met aflevering van ruim 20 minuten. 

7. TRINKETS

Deze Young Adult serie staat sinds juni 2019 op Netflix. Het gaat over Elodie die aan het rouwen is over haar dode moeder en tegelijkertijd moet wennen aan een nieuwe middelbare school. Door meerdere keren gestolen te hebben komt ze in een Shoplifters Anonymous groep. Ze komt hier in contact met twee klasgenoten, Moe en Tabitha. De drie beleven de gekste avonturen samen. Het bestaat uit een seizoen en elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *