Het coronavirus is nog steeds het grootste nieuws in de wereld. Nog steeds vallen er veel doden of komen mensen op de IC door het virus. We horen veel over het virus zelf, maar wat doet het eigenlijk met je? Dit heb ik gevraagd aan Tamara Schilpzand.

Tamara heeft drie weken thuis in quarantaine gezeten door het coronavirus. ‘Alle klachten moesten eerst weg zijn voordat ik weer wat mocht doen of dichtbij mijn familie mocht komen én ik moest alleen slapen’. Daarna mocht ik iets meer, maar wel op afstand.

‘Ik was niet bang, maar erg geschrokken. Na het bezoek bij de arts besef je opeens wat het allemaal betekent en hoe ver alles gaat. ’s Nachts heb ik me ook wel echt ellendig gevoelt, want dan was het hoesten heel erg.’

‘Gelukkig heb ik me niet heel erg alleen gevoelt, want ik woonde nog steeds in hetzelfde huis als mijn gezin. Ik heb veel gepuzzeld, 8 puzzels van 1000 stuks

De Corona is nu wel weg bij Tamara, maar er zijn nog wel wat verschijnselen. ‘Ze noemen het rest verschijnselen. De corona is weg, maar mijn longen zijn nog niet de oude. Ben veel moe, heb geen conditie meer, bij veel praten of aan het einde van de dag heb ik veel hees en heb nog steeds een raar kuchje. Kortom nog niet de oude. Ben wel weer rustig aan het werk, maar nog niet volledig. Ik moet goed luisteren naar mijn lichaam.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *