De horeca is inmiddels alweer een paar weken open. Maar het blijkt steeds moeilijker te worden, om de maatregelen te handhaven. Zowel voor de gasten als ondernemers. Afgelopen weekend zijn er daarom ook veel boetes uitgedeeld. Waarvan sommige ondernemers de deuren opnieuw moesten sluiten.

Familie Hu is trotse eigenaar van petit restaurant Het Smulhuis. Het bestaat al ruim 19 jaar en is gevestigd in een natuurrijke omgeving bij de hoge Veluwe , Otterlo.

Ze waren zeer enthousiast om de gasten opnieuw te mogen ontvangen. Maar die anderhalve meter vinden ze maar niks. ‘Het is bijna niet te handhaven. Zowel voor de gasten als het personeel is het lastig’; verteld Meneer Hu. ‘Wij als horecaondernemer hebben veel maatregelen moeten treffen, zodat we überhaupt mensen konden ontvangen. Maar als klanten zich er niet aan houden, en wij daar de dupe van worden. Dat is minder. Door de maatregelen hebben we al een stuk minder omzet dan normaal gesproken. En zo’n boete erbij kunnen we niet gebruiken. Ook al doen we er zelf alles aan om het te handhaven.’

Fotobron:Nos.nl

Ook de veiligheidsregio’s laten weten dat ze zich zorgen maken om de nalating van de regels. Ondanks alles moeten de horecaondernemers zich er toch aanhouden. Ook Meneer Hu hoopt over een poosje meer gasten te mogen ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *