Tesla-baas Elon Musk is met zijn bedrijf SpaceX druk bezig om een reis rond de wereld mogelijk te maken. Onder het motto ‘nu we er toch zijn’ wil Musk in 2023 de eerste commerciële ruimtevlucht met mensen aan boord organiseren. Miljardair Yusaku Maezawa zal de eerste ruimtetoerist worden. 

Fotobron: Nationaal Geographic

Het geld dat SpaceX verdient aan de reis zal geïnvesteerd worden in verschillende ruimteprojecten zoals Starship en de Super Heavy die in 2022 naar Mars zullen vertrekken. 

De eerste onbemande vlucht moet laten blijken dat er water op Mars is, en zal de gevaren van wonen op Mars onderzoeken. 

In de tweede vlucht met personeel van het kapitale bedrijf zal in 2024 plaatsvinden. Zij zullen de vlag plaatsen. Uiteindelijk ziet Musk het gebeuren dat mensen van de aarde naar Mars verhuizen. Op Twitter vroeg iemand wat een ticket naar Mars moet kosten en dat valt mee. 

Het bedrag van de reis is afhankelijk aan de toeristen die mee zullen gaan. De techbaas gelooft dat verhuizen naar Mars op een dag goedkoper zal zijn dan 444.000 euro. En misschien zelfs zo laag als 88.000 euro. De terugvlucht in gratis! Volgens Musk wordt het zo betaalbaar dat mensen hun huis zou kunnen verkopen om naar Mars te verhuizen.

Zowel de aarde als Mars bewegen in een baan om de zon. De afstand is dus niet altijd gelijk. De minimale ruimte tussen de twee planeten is 54,6 miljoen kilometer en de maximale afstand is 401 miljoen kilometer. In de eerdere onbemande ruimtereizen naar Mars waren ze 128 tot 333 dagen onderweg. Download maar alvast flink wat series op Netflix voordat je vertrekt!

Klik hier om je vakantieplek alvast te bekijken! 

https://www.nationalgeographic.nl/video/tv/mars-101-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *