Reizen is voor veel mensen een van de hoogtepunten in hun leven. Maar er is zo veel keus dat je soms niet meer weet wat je nou echt gezien wilt hebben. Ik help je met dit lijstje een eindje op weg, want deze stuk voor stuk prachtige natuurgebieden mag je nou eenmaal niet gemist hebben.


Blue Lagoon, IJsland

De Blue Lagoon is de afgelopen jaren bij veel mensen op de bucketlist terecht gekomen en terecht. De Blue Lagoon ligt in het zuidwesten van IJsland en is zeer geliefd bij de toeristen. De Blue Lagoon is een warmwaterbad waarin het water geometrisch verwarmd is. Dat betekend dat de warmte wordt opgewekt uit aardwarmte. En daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.


Banff National Park, Canada

Als je op reis gaat door Canada mag je het betoverende Banff National Park absoluut niet overslaan. De prachtig blauwe gletsjermeren, de steile bergtoppen en de mysterieuze naaldbossen geven genoeg ruimte om van alles te proberen. Ga bijvoorbeeld kanoën op Lake Louise of wandelen op de Lake Agnes Trail. Banff National Park is een plek die je voor altijd zult onthouden.


Grand Canyon, Amerika

Iedereen die wel eens iets over de natuur in Amerika heeft opgezocht kent de Grand Canyon wel. De uitgestrekte kloven en diepe afgronden die vanaf verschillende uitkijkpunten tot kilometers kan bekijken, zorgen er voor dat het bijna voelt alsof je op een andere planeet staat. Daarbij is het voor de echte natuurliefhebbers ook een interessant stuk geschiedenis. De eeuwenoude kloven zijn namelijk ontstaat door het woeste natuurgeweld van de Colorado rivier. Een plek die indruk zal maken dus.


Koh Tao, Thailand

Op het kleine eiland Koh Tao zelf, is eigenlijk niet bijzonder veel te doen. Er leven relatief weinig mensen en het eiland staat vol met kokosbomen. Nu hoor ik je denken wat er nou zo bijzonder is aan Koh Tao. Nou, buiten dat het er enorm tropisch uit ziet, staat Koh Toa bekent om haar prachtige koraal. Voor duikers is Koh Tao dan ook een must om ooit in gedoken te hebben. Ook voor beginnende duikers is Koh Tao de perfecte plek. Het eilandje beschikt over ruim 40 duikscholen en nergens anders worden er zo veel duikcertificaten behaald als op Koh Tao. Klinkt veelbelovend toch?


Tam Coc, Vietnam

Stap in een bootje in Tam Coc en laat je door de lokale bevolking door de omgeving varen. De rotswanden, grotten en prachtige groene rijstvelden die in het gebied liggen kan je zo op een bijzondere manier ontdekken. Tam Coc licht zo’n 100 kilometer van Hanoi af en is makkelijk per bus te bereiken. Op deze manier kan je er voor kiezen om dit adembenemende landschap in één dag te ontdekken of wat langer te tijd nemen om bijvoorbeeld ook een bezoekje te brengen aan de omliggende tempels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *