Wanneer je thuis op de bank zit te zoeken naar vakanties zullen de meeste mensen toch uitkomen bij Spanje, Frankrijk, Italië en ga zo maar door.
Misschien is een vakantie in Scandinavië voor de verandering dan wel wat voor jou!
In dit artikel bekijken we Zweden en Noorwegen

Noorwegen
We beginnen met Noorwegen. Een prachtig vakantieland. Wanneer je door Noorwegen reist val je van de ene verbazing in de andere. Van watervallen naar geweldige bergmassieven. Dit land heeft je veel te bieden

Noorwegen is een ideale vakantiebestemming vanwege de enorme diversiteit wat het te bieden heeft. Wil je lekker door het land touren? Dan zijn er geweldige routes waarmee je met de auto kan genieten van het landschap. Wandel je liever? Uitgestrekte wandelroutes zijn er in Noorwegen. Je kan zelf invullen hoelang, waar en op welke manier je gaat wandelen.

Ook stedentripliefhebbers worden op hun wenken bediend met Oslo en Bergen, maar ook Ålesund, Stavanger en Trondheim. En dan heb ik de mogelijkheden voor watersporters, klimmers en vissers nog niet eens genoemd. Accommodaties zijn heel makkelijk te vinden via internet. Er wordt goed rekening gehouden met mensen die door het land trekken. In dit filmpje hieronder krijg je alvast een mooie impressie van het land Noorwegen. Kijk en geniet ervan.

Impressie van het mooie Noorwegen

Zweden
De volgende! Zweden. Je zou denken dat Zweden en Noorwegen heel erg op elkaar lijken, en dat klopt ook. Toch heeft Zweden een paar andere eigenschappen dan Noorwegen. En die gaan we even doornemen.

Als je denkt aan Zweden, denk je net als bij Noorwegen aan natuur. Mooie meren , watervallen. Echter heeft Zweden nog veel meer te bieden. Mensen die opzoek zijn naar een rustgevende vakantie of naar een actieve vakantie, kunnen allemaal in Zweden terecht. De Zweedse mensen zijn echte feestgangers. Vooral in de zomermaanden maken ze er in de binnenstad altijd een groot feest van. Daar moet je zeker een keer bij zijn geweest.
Verder heeft Zweden in tegenstelling tot Noorwegen heel veelgroen. Uitgestrekte bossen die in Noorwegen allemaal wat kleiner zijn. Zo kan je met de mountainbike door de bossen, of even rustig nabij een waterval picknicken!

Steden als Stockholm en Göteborg en de havenstad Malmö lenen zich voor een stedentrip. Of het nou gaat om een strandvakantie in Zuid-Zweden, of een geweldige stedentrip in de bruisende hoofdstad Stockholm, er is hier iets voor iedereen. Eilandhoppen, echt iets wat je ooit gedaan moet hebben. In Zweden zijn er meer dan 200.000 eilanden! De meeste daarvan zijn onbewoond, maar je kan gewoon met je kleine bootje aanleggen. Zeker de moeite om de eilanden is te verkennen. Nog steeds niet overtuigd? Hieronder staat nog een impressie van Zweden.

Een impressie over Zweden
Zoals je ziet hebben deze twee geweldige landen met beide hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Je kunt hier alles. Toch niet overtuigd? Neem dan even een kijkje op de website om een andere vakantiebestemming te zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *