Met het COVID-19 virus zijn er veel winkels en bedrijven gesloten waardoor er niet gewerkt kan worden. Mensen die in de zorg of supermarkten werken kunnen wel gewoon doorgaan met hun baan, maar mensen die bijvoorbeeld bij een uitzendbureau of kapperszaak werken mogen niet naar hun werk.

De meeste mensen hebben een baan in een winkel, kantoor of hebben elke dag wel te maken met mensen, maar hoe gaan deze mensen nu door met hun werk? Er zijn natuurlijk net als op scholen opties om thuis door te werken en veel bedrijven laten hun medewerkers dat ook doen. Werken vanuit huis kan een rustige sfeer geven medewerkers zijn meer geconcentreerd als ze zich moeten focussen. Toch missen veel medewerkers zijn/haar werkomgeving en de mensen waar ze elke dag mee werken.

Langzamerhand gaan de winkels weer open met strenge regels maar dat betekent niet dat elk bedrijf acht uur op een dag open mag blijven.

Door thuis te werken hebben sommige bedrijven geen of minder inkomen, denk aan restaurants, kappers, schoonheidsspecialisten etc. door de maatregelen kunnen zij niet werken. Deze mensen hebben daarom geen inkomen meer. Natuurlijk zijn er alternatieven denk aan een online baantje nemen wat voor inkomen kan zorgen. In deze moeilijk tijd hebben we het allemaal niet breed en moeten we begrip tonen voor de medemens het enigste wat wij kunnen doen is elkaar steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *