Door de huidige stand van zaken rondom het corona virus zijn veel mensen gebonden aan het thuiswerken. De één vindt thuiswerken fantastisch, terwijl de ander er geen goed woord voor over heeft. Zo zijn er natuurlijk veel voor- en nadelen voor het thuiswerken op te noemen. In dit artikel belichten wij een aantal voor en nadelen van verschillende kanten.


Je eigen tijd indelen

Veel mensen vinden het heerlijk om hun eigen tijden in te delen, je bent minder gebonden aan afspraken, terwijl je veel efficiënter kunt werken, daarnaast heb je ook nog veel meer vrije tijd, want je hoeft niet meer te reizen. Natuurlijk is thuiswerken niet voor elke branche weggelegd, maar voor degene die deze mogelijkheid hebben is het een fijne uitkomst.

Werknemers zijn productiever

Werknemers geven aan dat zij veel beter kunnen focussen op hun werk, ze werken veel doelgerichter en kunnen sneller werken. Je werkt in een veilige omgeving waar je alles bij de hand hebt.

Werknemers blijven gemotiveerd

Doordat mensen hun dag zelf in kunnen delen blijven ze gemotiveerd. Je kunt zelf een pauze inlassen, wanneer je er aan toe bent en hierdoor halen werknemers meer tevredenheid uit hun werk. Als dit allemaal klopt, sluit dit automatisch aan op het plezier in je werk.

Dit zijn enkele voordelen van het thuiswerken. Het klinkt allemaal heel fijn maar daarentegen zijn er ook nadelen te noemen over het thuiswerken. Hieronder volgen een aantal nadelen.

Minder betrokkenheid

Werknemers voelen zich minder betrokken bij de organisatie. Ze hebben weinig contact met andere collega’s, terwijl dat ontzettend belangrijk is. Veel werknemers halen de energie uit andere collega’s, omdat ze elkaar stimuleren en aansturen waar nodig.

Privé en werk moeilijk te scheiden

Het kan voor werknemers lastig zijn om privé en werk te combineren, thuis kunnen ze de werktijden compleet omdraaien, waardoor het niet meer efficiënt werkt of ze nemen te veel pauzes, waardoor de concentratie gauw wegvalt.

Niet de ruimte voor thuiswerken

Thuiswerken is niet voor elke werknemer vanzelfsprekend. Je kunt bijvoorbeeld niet altijd beschikken over een goede werkruimte thuis waar je kunt werken. Ook zijn er werknemers met kinderen, hierdoor wordt het thuiswerken een stuk chaotischer, de focus op het werk valt dan snel weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *