Iedereen die op kantoor werkt ergert zich wel eens. Of je nou de leukste collega’s hebt, of collega’s hebt die je wel kan uitkotsen. Daarom hebben wij hier een top 5 ergernissen op kantoor.


  • Roddelen.

Een roddel over jou kan vervelend zijn, een praatje dat rond kantoor gaat over iets waarvan jij denkt; hoe komen ze hierbij? Als er een roddel over jou rond gaat zit je 40 uur in de week met mensen die iets over jou denken dat compleet onzin is. Er kan nare sfeer ontstaan zodra er een collega de bal terug kaatst en een roddel over iemand anders verspreid. Iets wat je wil voorkomen, je zit namelijk wel 40 uur per week met deze lui opgescheept.

  • Laatkomers

Ook een erg vervelende, je hebt afspraken gemaakt voor bijvoorbeeld een vergadering en diegene komt zonder iets te laten weten veel te laat. Iedereen komt wel is te laat, als dit goed gecommuniceerd wordt is er geen man overboord. Maar op iemand rekenen en diegene laat niks van zich horen is erg frusterend.

  • Telefoon gebruik

Jij en je team hebben een afspraak gemaakt om een vergadering te houden, echter zit die ene collega continu op zijn/haar mobieltje te kijken en krijg je om de twee minuten een “ping!” te horen, zo irritant! Het komt onverschillig en ontzettend laks over. Het geeft een beetje het gevoel alsof jij of jullie als team totaal onbelangrijk zijn.

  • Afspraken niet nakomen

Dit is misschien nog wel het meest irritant, je werkt samen met iemand en diegene laat al de afspraken en deadlines links liggen. Dit maakt het ontzettend lastig om samen goed te kunnen werken en plannen. Bij een groepsproject is communicatie fundamenteel, alleen is het vaak eenrichtingsverkeer.

  • Die stinkende collega

Nu in de tijd van het corona pandemie zul je door de ‘social distancing’ er waarschijnlijk minder of zelfs geen last van hebben, gelukkig. Maar voor de wereld op zijn kop stond, was er altijd wel die ene collega die een uur in de wind stonk. Waarvan je dacht; doucht diegene wel? Het is een verschrikking om naast te werken, je ergert je eraan, en zorgt voor een lager werktempo, want werken met een constante stank bevorderd niet echt je productiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *