Je zoekt een leuk vakantieland, maar je weet niet precies wat je wilt. Je wilt graag naar het strand, maar tegelijkertijd wil je ook naar een stad waar je kan shoppen en wat cultuur kan snuiven. Hier vindt je 7 bestemmingen in Europa waar je strand, cultuur en shopping kan combineren.

Barcelona, Spanje

Goedkope vakantie Barcelona 2020 | dé VakantieDiscounter

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. De stad ligt in Noordoost-Spanje in de regio Catalonië.

De stad heeft stranden die weliswaar kunstmatig zijn aangelegd, maar ze liggen letterlijk naast de Middellandse Zee. Sinds het begin van de jaren negentig, tijdens de grote stadtransformatie voor de Olympische Spelen, werd de hele kustlijn van Barcelona vernieuwd en vrijwel opnieuw aangelegd en is er nu een strand van vier kilometer lang voorzien van douches, strandwachters, bars en restaurants.

Barcelona is het meest bekend om de mooie gebouwen en kunstwerken door de stad heen, zoals de ‘Sagrada Familia’ en ‘Park Güell’. De meeste kunstwerken in de stad zijn van Antoni Gaudí. 

Algarve, Portugal

Roadtrip langs de mooiste plekjes van de Algarve in Portugal

Algarve valt samen met het huidige district Faro. De kust van Algarve kent ten westen van Faro de welbekende rotsformaties met kleine strandjes en ten oosten van Faro strandmeren en kilometerslange zandige stranden.

De stad heeft naast de stranden ook een echte oude binnenstad. Of je nu houdt van bezienswaardigheden, monumenten of eerder van lekker eten en wijn drinken. Algarve heeft het allemaal!

Pula, Kroatië

Pula | Bezienswaardigheden, reviews & tips | 27Vakantiedagen

Op het zuidpunt van het Kroatische schiereiland Istrië vind je Pula. Van religieuze bouwwerken tot romeinse bouwwerken zijn er te vinden in Pula.

In het zuiden van de stad en het schiereiland Verudela tref je heel wat droomachtige stranden. Met heldere turquoise water kan het niet anders dan jezelf te verwennen in dit paradijs.

Positano, Italië

De Amalfikust in zuid-Italië | De mooiste stadjes | Reistips en foto's

Positano is een gemeente aan de Amalfikust in de Italiaanse provincie Salerno. Volgens de legende zou de stad zijn geschapen door Neptunus, de God van de zee.

Positano is het paradijs op aarde en de ideale plek om een onvergetelijke vakantie in Italië te beleven. Je geniet alleen van de stranden, maar ook van de Italiaanse keuken. Verder telt de stad ook nog enkele kunstgalerijen en kan je goed winkelen.

Voor een actieve dag kan je ook kajakken, grotten bezoeken en wandelingen maken die je naar de top brengen voor een prachtig uitzicht.

Palma, Mallorca

Boek vluchten vanuit Palma de Mallorca

Palma is de hoofdstad van het eiland Mallorca. Genieten van de zon kun je op het strand Playa de Palma, op slechts 20 busminuten van de stad.

In en buiten het stadscentrum zijn ook veel bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende kathedraal La Seu, het centrale marktplein Plaza Mayor en het prachtige Palacio de la Almudaina.

Ook staat de stad bekent om zijn uitgaansleven. Breng een bezoekje aan Abaco voor de heerlijkste cocktails, ga dansen op Latijns-Amerikaanse ritmes in Made in Brasil en zet de bloemetjes buiten in Tito’s één van de bekendste discotheken van Palma de Mallorca.

Sozopol, Bulgarije

Saint Thomas Village (Bulgarije Sozopol) - Booking.com

Sozopol is een oude stad in Bulgarije en heeft erg gezellige stranden. Door de eeuwen heen heeft de stad heel wat ontwikkelingen meegemaakt waardoor het een leuke sfeer en cultuur heeft.

Dankzij de indrukwekkende architectuur en archeologie, de uitstekende hotelfaciliteiten en de moderne infrastructuur verwelkomt de stad honderdduizenden toeristen per jaar.

Elafonissos, Griekenland

Bezoek het roze strand Elafonissi op Kreta, Griekenland

Elafonissos is het meest zuidwestelijke punt van het Griekse eiland Kreta. Een uitgestrekte strand en duingebied is door een rif van 800 meter lang verbonden met het eiland annex zandbank Elafonissos. Het strand is eigenlijk helemaal roze dankzij rode micro-organisme dat zich ontwikkelt op het koraal. Het is vrij zeldzaam en slechts een paar stranden in de wereld hebben een zo’n fijn roze zand.

Je kan hier lekker genieten van het mooie weer en Griekse charme. Je reis naar deze regio kan je ook perfect combineren met een citytrip naar Athene of met het eiland Kreta.

Neem het hef in eigen handen en zoek een leuke vakantie bestemming uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *