Reizen? Wie houdt daar nou niet van? Helaas is het reizen in Europa relatief duur vergeleken met Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika. Ook heeft het veel invloed op het klimaat. Een stedentrip naar Barcelona veroorzaakt bijvoorbeeld een uitstoot van 607.5 kilo co2. Dit is evenveel als vijf maanden lang dagelijks vlees eten. Wij hebben voor jou tips bij elkaar gesprokkeld hoe jij duurzaam én goedkoop door Europa kunt reizen. 

  1. Reis met de trein

Europa heeft een zeer goed treinnetwerk. Je ziet veel van het landschap wanneer je reist. Ook is het comfortabeler dan een bus. Een aanrader is om een Interrail-pas aan te schaffen. Met deze pas kan je voor een bepaalde periode onbeperkt door Europa reizen. 

Probeer bij afstanden kleiner dan 1000km altijd de trein te pakken. Dit is veel minder vervuilend dan reizen met het vliegtuig. NS-treinen rijden sinds 2017 allemaal op groene stroom. Het kost natuurlijk wel meer tijd en soms zijn de prijzen ook niet optimaal, maar als iedereen een steentje bijdraagt, dan zullen deze prijzen met de tijd ook dalen.

2. Airbnb & hostels

Zorg dat je ergens goedkoop kan overnachten. Vaak bespaar je al veel geld als je heel vroeg van tevoren boekt. Overnacht bij een Airbnb of een hostel. Airbnb is groot in Europa. Huiseigenaren verhuren hun hele huis of een kamer. Meestal doen ze dit voor een niet al te dure prijs. In een hostel slaap je met meerdere mensen op een kamer. Je hebt minder privacy maar hiermee bespaar je zeker veel geld. 

3. Te voet of met de fiets

Als jij op een stedentrip gaat, probeer zoveel mogelijk bestemmingen lopend of met de fiets te bereiken. Vermijd met korte afstanden zoveel mogelijk het openbaar vervoer en taxi’s als dat kan. Je bespaart hiermee geld en je bent ook duurzaam bezig. Neem daarom ook goede wandelschoenen mee. Én als je aan het wandelen bent, gooi je afval altijd meteen weg of houd het bij je tot je een prullenbak tegenkomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *