De meeste mensen zitten nu zo’n twee maanden binnen. Vele werken vanuit huis en gaan niet veel op pad. Zo hebben we het virus nu aardig onder controle en heeft Nederland besloten om enkele maatregelen te versoepelen per 1 juni. Je mag zo met meerdere mensen weer bij elkaar komen, mits je natuurlijk de 1,5 meter afstand houdt! Musea en horeca openen zich ook weer voor publiek. Sta jij al te popelen om met je vriendinnen weer iets te doen? Check dan het onderstaande lijstje. Hierin staan gezellige activiteiten die toch te doen zijn op afstand!

A person in a red car

Description automatically generated1. Aardbeien Drive-in in Uden

Het bedrijf van Jan en Birgitte van den Elzen is dan pas sinds half maart open, maar succes hebben ze. Mensen uit heel Nederland gaan naar de drive-in in Uden. Ze verkopen verse aardbeien, milkshakes en nog veel meer. De aardbeien zijn allemaal rijp geplukt en verschillen dus van de houdbare aardbeien in de supermarkt. Het traject, ondanks de recente drukte, is goed georganiseerd. Je neemt een bestelling op en betaalt contactloos met de pin. Even verderop kan je je bestelling afhalen. Hartstikke gezellig én lekker. Zeker een bezoek waard.

2. Musea rondje Amsterdam

Nederlandse musea mogen op 1 juni definitief weer hun deuren openen. Er zijn verschillende dingen die aan een museumbezoek voorafgaan. Zo moet je van tevoren een ticket kopen en een tijdvak kiezen. Tijdens je museumbezoek zijn er looproutes die je door de tentoonstellingen leiden. Amsterdam staat zoal bekend om zijn musea. Je kan makkelijk je dag vullen door er een paar te bezoeken. Een paar aanraders zijn: Rijksmuseum, Van Gogh museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Deze liggen alle 3 op korte afstand van elkaar en zijn dus goed te combineren. 

3. Buitenbioscoop organiseren

Ook de bioscopen worden op 1 juni weer geopend. Er gaat hier goed gecontroleerd worden of alles gaat lukken met de afstanden tussen de bezoekers. Daarom is het misschien net zo leuk om samen met vriendinnen thuis wat te organiseren. Koop een paar zitzakken en haal de beamer van je stoffige zolder af, want je kan je huis/tuin heel gemakkelijk omtoveren tot een thuisbioscoop. Met de beamer kan je een film op een wit hoeslaken projecteren. Je kan makkelijk afstand houden buiten en het is ook nog reuze gezellig. 

4. Uiteten, maar dan thuis

Hoewel de horeca weer open mag op 1 juni, is het nog de vraag of jij de komende tijd uit eten kan gaan. Een van de voorwaarden is namelijk dat er maar een maximaal aantal van 30 gasten mag dineren. Maar wees niet ongerust! Samen met je vriendinnen kan je namelijk een gezellige avond organiseren. Van tevoren spreek je af wie wat voorbereidt en wie wat meeneemt. Zo is er veel variatie in de gerechten en ben je er zeker van dat het een geslaagde avond gaat worden. 

5. Fotoshoot

Deze activeit is prima de toen met de 1.5 afstandsregel. Je fietst of wandelt naar een door jou uitgekozen locatie. Hier kan je met plezier foto’s van elkaar schieten. Zo kun je je Instagram account weer een nieuwe draai geven. Neem wat eten en drinken mee en je kan het een voldane dag noemen!

6. Picknicken in het park

Met het warme weer dat voor de komende paar weken is voorspelt, is het fijn om buitenactiviteiten in te plannen. Persoonlijk vind ik het één van de leukste dingen om te doen met vriendinnen. Van tevoren samen naar de AH to go om vers fruit en wat lekkers te halen. Daarna op naar een gezellig park. Neem een kleed mee en doe comfortabel zittende kleding aan. Vergeet ook geen zonnebrand mee te nemen. Leuke Nederlandse parken zijn het Vondelpark, het Amsterdamse Bos, de Paleistuin in Den Haag en park Lepelenburg in Utrecht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *