Werken op kantoor heeft zo zijn voor en nadelen. Een groot voordeel kan zijn dat je hele toffe collega’s hebt. Mocht dit uitslaan naar andere kant en heb je verschrikkelijke collega’s, is dit ook gelijk een heel groot nadeel. Want je zit toch 40 uur per week met ze opgescheept.

  1. Elke maandag hoor de leukste verhalen van je collega’s

Of je nou het meest verschrikkelijke weekend ooit hebt gehad of juist een geweldig weekend, elke maandag zijn er toffe verhalen van collega’s die hun weekend op de meest gekke, geniale of leuke manier hebben doorgebracht. Daarbij, als jij iets leuks hebt gedaan kan je dit ge-wel-dige verhaal vertellen aan je collega’s, die oprecht geïnteresseerd zullen zijn.

2. Je kunt eerlijk zijn tegen elkaar

Door de goede sfeer tussen jou en je collega’s, kun je hem/haar goed aanspreken op een verbeterpunt. Net als zij jou ergens op een nette manier op kunnen aanspreken, zonder dat er een grimmige sfeer hangt op kantoor. Want je kunt het beste werken in een (niet te) ontspannen werkplek.

3. Er is vertrouwen

Vertrouwen is hier een heel breed begrip. Zo kun jij er van op aan dat het werk van je collega’s klopt. En dat niet alles gecheckt hoeft te worden. Of er is thuis een voorval geweest en je moet je hart even luchten bij een collega, ook dan is er vertrouwen dat het tussen jullie blijft.

4. je bent gemotiveerder

Jullie als collega’s zijn een team, als je je thuis voelt in een team werk je harder. Samen ergens voor gaan, samen als team een doel willen bereiken. Mocht het nou even niet meezitten en heb je last van een dipje, is er altijd een collega die je een hart onder de riem steekt.

5. Jullie steken elkaar een hart onder de riem

Zoals hiervoor ook al aangegeven werd, collega’s zijn er niet álleen voor werk. Zit jij ergens mee, of je wil gewoon een gezellig avondje uit. Jouw collega’s zijn wel in de stemming. Buiten een goede werksfeer, hou je wellicht wat nieuwe vrienden over aan je collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *