Europa, een werelddeel met bijzondere, mooie steden. Neem jij ook nooit de tijd om eropuit te gaan? Wellicht helpt dit artikel jou om een beter beeld te schetsen over de geweldige bezienswaardigheden die Europa jou te bieden heeft. En wie weet sta jij binnenkort met je beste vriendin in hartje Madrid te genieten van deze prachtige stad in Spanje.

Stedentrips, de leukste steden in Europa om eens te bezoeken. Waar te beginnen? We blijven eerst even op Nederlandse bodem, voordat we de grens overgaan. Wat dacht je van Amsterdam, misschien redelijk normaal maar onze hoofdstad heeft onwijs veel mooie bezienswaardigheden in huis.

Amsterdam

Onze eigen hoofdstad Amsterdam. Amsterdam staat bekend om haar bijzondere geschiedenis, vele grachten en mooie gevelhuizen. Maar wat is er nou allemaal te zien. Hieronder een kleine opsomming met de leukste plekjes en dingetjes die je gezien en gedaan moet hebben in ons eigen land.

 • De Dam
 • Rondvaart door de grachten
 • Rijksmuseum
 • Vondelpark

Mocht je nog meer van Amsterdam willen zien. Werp een blik op de volgende website voor nog meer leuke activiteiten:

https://www.reisroutes.nl/blog/amsterdam/bezienswaardigheden-amsterdam/

Berlijn

Nu zijn we bij onze Oosterburen aanbeland. Ditmaal zijn we in de Duitse hoofdstad Berlijn. Nu zul je vast denken dat Duitsland een super saai land is. Maar in tegendeel! Berlijn heeft heel veel mooie dingen in huis, denk bijvoorbeeld aan de volgende bezienswaardigheden.

 • Berlijnse muur
 • Brandenburger tor
 • Potsdamer platz
 • Checkpoint charlie

Voor meer informatie over bezienswaardigheden in Berlijn neem een kijkje op de link hieronder.

https://www.cityspotters.com/nl/duitsland/berlijn/bezienswaardigheden

Madrid

Wat dacht je van Zuid-Europa? Aangename temperaturen, andere cultuur, lekker eten en nog veel meer. Madrid, de hoofdstad van Spanje staat bekend om zijn historische karakter en veilige sfeer. Daarnaast is alles goed toegankelijk en kun je makkelijk rondtrekken in deze mega stad. Hier volgen enkele leuke tips om Madrid te leren kennen.

 • Plaza Mayor
 • Koninklijk Paleis van Madrid
 • Parque del Buen Retiro
 • Gran Vía

Overige informatie over bezienswaardigheden vind je hier:

Parijs

De crème de la crème van Frankrijk. We zijn beland in Parijs. Ongeveer zes uur rijden en je staat voor de Eiffeltoren en nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Hieronder een greep uit de verschillende mogelijkheden als je Parijs bezoekt.

 • Louvre
 • Sacré-Cœur
 • Arc de Triomphe
 • Avenue des Champs-Élysées

Hieronder vind je een mooi overzicht voor bezienswaardigheden in Parijs:

https://prachtigparijs.nl/bezienswaardigheden.html

Rome

Als je aan Italië denkt, denk je aan pizza, pasta, koffie, ijs, Vespa en Ferrari. Maar Italië heeft nog veel meer in huis.Voor een mooie stedentrip is Rome absolute aanrader! Denk hierbij aan:

 • Colosseum
 • Trevifontein
 • Piazza Navona
 • Via del Corso

Voor meer leuke bezienswaardigheden neem een kijkje op de volgende site:

https://rometips.nl/bezienswaardigheden.html

Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende hoofdsteden in Europa. Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige steden. Wij hopen dat je bent geïnspireerd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *