Frankrijk, misschien wel het populairste vakantieland onder de Hollanders. Dit jaar gaat het allemaal net even anders, zo ook de langverwachte zomervakantie. De crisis ontstaan door Covid-19 houdt ons in de tang. Elk land heeft eigen regels en eigen grenzen, wat zorgt voor veel onzekerheid bij de vakantieliefhebber. Harm, een echte Frankrijk fan, ziet het allemaal nog wel goedkomen.

Frankrijk spuit onzeker nieuws over het ontvangen van toeristen aankomende zomer.
Bron: @ANWB

Drie maanden geleden boekte hij met zijn gezin voor de dertigste keer zijn campingvakantie naar Zuid-Frankrijk. Ondanks het negatieve nieuws wat voor velen de doorslag geeft om te annuleren, geeft Harm niet op. ‘Ik verwacht en hoop dat reserveringen worden gecanceld. Dit geeft ons misschien juist de kans om te gaan. Met minder bezoekers op de camping kunnen de maatregelen in stand worden gehouden.’

Afgelopen week deed Franse Premier Philippe de uitspraak dat Fransen in eigen land op vakantie mogen. Maar of de grenzen open gaan voor Nederlandse toeristen is nog maar afwachten.

Ondanks de crisis verwacht Harm deze zomer dit uitzicht te mogen bewonderen in Zuid- Frankrijk.
Foto: Roos ter Horst

Ook Harm kreeg dit nieuws te horen. ‘Zo’n crisis heeft niemand nog meegemaakt. Elk land reageert anders. Maar over één ding is iedereen het eens hoewel gezondheid voorop staat zijn landen als Frankrijk afhankelijk van toeristen. Totdat er geen definitief besluit is genomen ga ik uit van het positieve.’

Of Harm zijn positieve blik op de zomervakantie naar Frankrijk werkelijkheid gaat worden, moet blijken eind deze maand, dan zal de Franse regering uitspraak doen.

Volg het actuele reisadvies naar Frankrijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *