Stel je voor, samen met je partner kijk je ontzettend uit naar jullie bruiloft. Maar dan komt Corona om de hoek kijken, wat doe je dan? Dit overkwam Jop en Emilia. Wij interviewden hen over hun trouwplannen in de corona tijd.

Op 10 oktober staat de bruiloft van het verloofde stel gepland, maar de maatregelen gelden tot 1 september. Het is daarom nog onzeker wat mag en kan. Worden de maatregelen ingetrokken of nog uitgesteld..?

Hoe gaan jullie met de voorbereidingen in deze onzekere situatie?

‘Omdat de maatregelen lopen tot 1 september is het eigenlijk nog heel onduidelijk hoe we onze bruiloft kunnen plannen, maar om het veilig te houden, hebben we zelf gekozen om het met een kleinere groep te doen. Voor corona uitbrak, was het idee al om de dienst te livestreamen, omdat ik ook familie heb die er niet bij kunnen zijn. Dat zal nog steeds het plan zijn, alleen met iets meer kijkers. Het feest hebben we vervangen door een barbecue bij mijn ouders in de tuin met onze gezinnen, getuigen en oma’s.’

Maar hebben jullie dan niet getwijfeld om de bruiloft uit te stellen?

‘Nee, we hebben geen moment getwijfeld om de bruiloft uit te stellen. We hebben er wel over nagedacht om het feest bijvoorbeeld volgend jaar te doen. Maar de ceremonie blijft op 10 oktober. Ook als het maar met een klein groepje kan. We leven helemaal toe naar 10 oktober.

Hoeveel mensen er ook fysiek bij kunnen zijn, voor ons is het belangrijkste dat we elkaar trouw kunnen beloven en Gods zegen daar over kunnen vragen.

Daarom vinden we het belangrijk om de ceremonie door te laten gaan en bijvoorbeeld niet alleen voor de wet te trouwen.’

Wat moet er veranderd worden aan jullie trouwplannen door de maatregelen?

‘Door de maatregelen kunnen we het niet meer groots aanpakken zoals we in eerste instantie wilden. Het plan was om vrienden, familie en (oud)collega’s uit te nodigen en deze dag samen te vieren met elkaar. Nu zal het waarschijnlijk niet eens mogelijk zijn om de hele familie uit te kunnen nodigen.’

Kijken jullie nu anders naar deze bijzondere dag?

‘We kijken wel wat anders naar de dag ja. We zijn heel erg blij met de keuzes die we hebben gemaakt of gedwongen zijn om te maken.

Door de maatregelen is de dag veel intiemer geworden en is het eerlijk gezegd echt een dag geworden die helemaal bij ons past.

We houden van een relaxte sfeer en fijne gesprekken. Op een verjaardag is het vaak al lastig om de mensen echt te spreken die je hebt uitgenodigd, laat staan op een bruiloft! Het is nog meer mijn droombuiloft geworden dan ik kon bedenken dat die zou zijn!’

En de huwelijksreis, zijn jullie plannen daarin veranderd?

‘We wilden naar een lekker warm land, ergens ver met het vliegtuig. Nu gaan we waarschijnlijk in Nederland een weekje ergens heen. En we vinden het helemaal prima en relaxt ook eigenlijk wel. We hebben nog meer reizen gepland staan in ons eerste jaar als getrouwd stel, dus daarin komen we zeker niet te kort. We mogen echt niet klagen! En als we nog eens een huwelijksreis willen doen, kan dat altijd nog! We maken ons er niet zo druk om.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *