Na een lange tijd mogen eindelijk de sportscholen weer langzaam open. Toch blijven de regels van het RIVM staan. Hoe gaan sportscholen hier mee om en aan welke regels moet je je nog meer houden? Dit vroeg ik aan de receptioniste Samme van de Pellikaan in Amersfoort.

De Pellikaan in Amersfoort is al sinds 15 mei geopend. ‘Alles is open in de sportschool, maar fitness en groepslessen worden buiten gehouden’, vertelde Samme. ’Tijdens de lockdown hebben mensen hun abonnement opgezegd, maar er zijn ook weer nieuwe abonnementen aangevraagd. Het dus best wel stabiel gebleven vergeleken met andere sportscholen.’

Ook bij de Pellikaan zijn er regels waar je je aan moet houden. ‘Elke sporter moet verplicht een handdoek gebruiken en wanneer je van plan bent om te komen sporten, moet je eerst reserveren en dan 10 minuten voor tijd buiten wachten. Uiteindelijk haalt een medewerker je op.’

‘Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt, hebben we buiten en binnen toezicht rondlopen die mensen erop aan spreken. We hebben binnen meer ruimte gemaakt en alles afgezet met lintjes en voordat je binnen komt, moet je je handen buiten ontsmetten. Kinderen zijn ook weer begonnen met sporten in groepen, maar ouders mogen niet blijven kijken. Zo zorgen we er voor dat het niet té druk wordt in de sportschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *