Voetbal, basketbal, tennis. Het zijn allemaal sporten waar je veel van hoort en waarschijnlijk vaak ook heb gespeeld. Er zijn veel sporten in de wereld en van de meeste heb je wel van gehoord, maar er zijn ook veel sporten waar je niet van wist dat ze bestonden. Hier heb je 3 onbekende sporten die zeker uit te proberen zijn!

Onderwaterhockey

Twee Nederlandse selecties naar EK Onderwaterhockey in Hongarije ...

Bij deze sport bestaat een team uit zes veldspelers en maximaal vier wisselspelers. Een wedstrijd is verdeeld in twee periodes van 15 minuten. De rust duurt drie minuten. Tijdens wedstrijden mag er niet met twee handen worden gespeeld. Ook mag je je tegenstanders niet hinderen of tegenhouden.

De bedoeling van de sport is om de puck, die ongeveer 1300 gram weegt, zo vaak mogelijk in de doelbak van de tegenstander te spelen. Elke geslaagde poging levert 1 punt op. Het team dat aan het einde de meeste punten heeft wint.

Soccersquash

18 december NK Soccersquash • MeerSquash & Activity

Soccersquash is een combinatie van voetbal en squash. Het is de bedoeling dat je de bal zo tegen de muur schiet dat het voor je tegenstander moeilijk is om de bal te retourneren. De bal mag maximaal één keer stuiteren op de grond en je mag de bal maximaal drie keer aanraken.

Bossaball

Voor het eerst in Bergen op Zoom: Bossaball en je kunt nog meedoen ...

Bossaball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams. Een team bestaat uit 4 of 5 spelers. De sport is een combinatie van volleybal, voetbal, gymnastiek en capoeira. Het speelveld bestaat uit luchtkussens en trampolines met een net in het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *