Vanaf 1 Juli gaan de sportscholen weer open, geweldig nieuws voor de sportliefhebbers die staan te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk gaat het tijdens deze Corona-periode toch net even iets anders. Hierover spreek ik sportschoolfanaat Sil Manders.

Jij bent een fanatiek sporter, dus voor jou zal het nieuws dat de sportscholen weer opengaan vast goed zijn ontvangen?

“Inderdaad, ik ben erg blij dat ik weer bij mijn sportschool terecht kan om te komen sporten.

In de tussentijd heb je vast niet stilgezeten. Op welke manier heb je tijdens de Corona-crisis gesport?

“Ik heb geprobeerd om me tijdens de Corona-tijd fit te houden door gewoon in de natuur te gaan hardlopen, ook ben ik thuis met gewichten bezig geweest, echter miste ik wel de apparaten van de sportschool”.

Vanaf een week of twee terug waren er alweer sportscholen die hun apparaten buiten hadden geplaatst zodat je buiten de sportschool kon sporten. Hoe heb jij dit ervaren?

“Ik vond het erg wennen, het was warmer dan normaal omdat het vaak lekker weer was de afgelopen tijd. Ook vond ik het vervelend dat alle apparaten zover uit elkaar stonden dit gaf een heel ander gevoel tijdens het sporten”.

Wat heb jij het meest gemist aan niet kunnen sporten in de sportschool?

“Het contact met andere sporters. Normaal maken wij gezellig een praatje tijdens het sporten en helpen wij elkaar met verschillende oefeningen. Dat kan nu niet echt meer”.

Ben je bang dat als je weer gaat sporten in de sportschool je een risico loopt om het Coronavirus op te lopen?

“Nee dat denk ik niet, de meeste mensen die in de sportschool komen zijn vrij gezond. Ook moet iedereen ook een vragenlijst over hun gezondheid invullen voor het sporten en zal iedereen zich waarschijnlijk goed aan de afspraken houden, hierdoor is het risico erg klein”.

Hoe denk je dat het er vanaf 1 Juli in de sportschool uit gaat zien?

“Ik denk dat er weinig verschil zal zijn met de situatie die wij eerder buiten hadden, omdat we alsnog die anderhalf meter moeten handhaven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *