We kennen allemaal de muziek van tegenwoordig maar waar zijn die old timers gebleven? Hier een paar nummers die niet te vergeten zijn!

  1. Wannabe – Spice Girls, 1997

Wie kent dit nummer nou niet van de Spice Girls de populaire girl band uit de 90’s. Wannabe was de eerste single van het eerst album van de Spice Girls, Spice. Het werd in de zomer van 1996 uitgebracht en was meteen een hit in veel landen, waaronder Nederland.

  • Hypnotize – The Notorious B.I.G., 1997

De bekende Amerikaanse rapper Biggie Smalls bracht het nummer uit in 1997. Biggie staat vooral bekend om zijn rivaliteit met rapper 2Pac. Het is de tweede single van zijn laatste studio album Life After Death. Het was het laatste nummer dat de rapper uitbracht voordat hij een week later werd vermoord.

  • California Love – 2Pac en Dr. Dre, 1996

2Pac en Dr. Dre zijn twee van de bekendste artiesten uit Amerika die hit na hit scoorde individueel. Samenbrachten ze het nummer California Love uit in 1996. Het nummer werd vrijgegeven als zijn comebacksingle na zijn vrijlating uit de gevangenis in 1995. Het was zijn eerste single van het album All Eyez on Me uit 1996.

  • No Scrubs – TLC, 1999

TLC is een groep die bestaat uit 3 vrouwen. Het nummer No Scrubs heeft een Grammy gewonnen voor Best R&B Vocal Performance van een duo/groep. Het nummer werd uitgebracht in 1999 op het album Ooooooohhh…On the TLC Tip.

  • Sinead O’Connors – Nothing Compares 2U, 1991

Iedereen kent dit nummer wel Sinead O’Connors scoorde er in 1991 de hit van het jaar ermee. Het nummer is geschreven door Prince, het succes van dit nummer is te danken aan de videoclip. De videoclip wordt beschouwd als een van de beste videoclips uit de 90’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *