Thuishaven Drive Thru festival vanuit je auto! - Festival Lovers

Sta je al te popelen voor het festivalseizoen in 2021? Dat hoeft niet! Meerdere organisaties, waaronder Thuishaven, organiseren gewoon hun festivals! Het is een nieuw concept wat zich langzaam doorvoert in Nederland maar ook veel meer andere landen. Dit plan biedt ondanks het Coronavirus mogelijkheid in ons festivalseizoen van dit gekke jaar!

Interview met Joop Heimans (evenementenorganisator)

Een feest vieren ondanks corona, hoe maak je zoiets mogelijk?

”Het gaat allemaal wel eventjes iets anders dan als normaal. We moeten namelijk wel rekening houden met maatregelen i.v.m. het coronavirus, Maar dat kan! Doordat je in de auto op een gepaste afstand blijft staan tegenover een van je favoriete artiesten, maakt je het feestje niet alleen mogelijk, maar is het ook een leuke, nieuwe en originele manier van feest vieren.”

man in gray quarter-sleeved shirt singing

Een Drive Thru festival, maar wat is dat nu eigenlijk precies?

”Het is een nieuwe manier van feest vieren. Stap in de auto, rijd naar een van de te gekke drive-in festivals en geniet! Artiesten treden live op voor publiek dat vanuit de eigen auto mee te volgen is. Aangezien het festivalseizoen anno 2020 voor een groot deel is afgelast kan deze, leuke en originele manier van feesten toch doorgaan!”

Foto: De Telegraaf

Hoe werkt het met eten en drinken? kun je dat ergens halen?

”Wij bieden eigenlijk dezelfde methode aan als de Mcdonalds en de KFC. Er is een speciale route waar je met de auto langs kan om eten en drinken te kopen. Wel houden we extra veel aandacht voor de hygiëne maatregelen en de 1,5 meter afstand regel! Ook verkopen we echter geen drank. Dat lijkt ons niet verstandig nu met alle bestuurders, haha!”

Ondanks corona is er straks tóch een foodtruck festival – en die ...

Maar worden er ook coronatesten gedaan op het festival?

Zeker, bij bijna alle evenementen die ik samen met anderen heb georganiseerd, hebben wij in samenwerking met verschillende ziekenhuizen, verpleegkundigen geregeld die deze test kunnen uitvoeren. Hiervoor hebben wij speciale testlocaties uitgebracht.”

China laat WHO niet toe • Docenten kunnen zich vanaf 6 mei laten ...
Foto: NOS

Wanneer de maatregelen versoepeld worden, bieden jullie dan nieuwe mogelijkheden?

”We zijn nu op verschillende Drive-Thru festivals bezig met het maken van een coronaproef vrij terras om zo toch hopelijk dit jaar nog extra mogelijkheid tot geven om te genieten op een van onze festivals. Wel is er echter een nadeel , dat is namelijk dat we afstand moeten houden van elkaar en als er dan zo’n 10.000 mensen komen is dat toch knap lastig. We houden het voor nu toch nog even op onze nieuwe methode!”

Welke reacties ontvang je vaak van festivalbezoekers?

”We spreken veel enthousiaste bezoekers die ons vertellen dat het toch allemaal weer begint te kriebelen. Ze vinden het leuk dat er toch een alternatief is die wij bieden om toch nog van de zomer er op uit te kunnen gaan en te genieten.”

DJ Carnage announces drive-in music festival 'Road Rave'

”Je kunt misschien wel niet in een groepje feest vieren, maar toch zijn we allemaal samen! – Joop Heimans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *