In Hanzestad Zutphen kijkt men positief terug op de eerste weken met de aangepaste regels voor de terrassen. Door het corona-virus moest de horeca een lange tijd sluiten. Met hulp vanuit de gemeente Zutphen loopt alles nu op rolletjes.

Chapoo!
Bij restaurant Chapoo! in Zutphen zijn ze maar al te blij dat alles weer open is, en dat alles goed verloopt. ”Wij zijn heel tevreden. We kijken terug op goede weken, waarin je goed kan zien dat klanten het echt gemist hebben”, laat een medewerker weten. Er heerst in het land discussie over dat klanten lak hebben aan de 1,5 meter regel, dat ziet Chapoo! anders. ”Wij merken daar vrij weinig van, ik denk dat men zich goed bewust is van de regels, dat merken wij in ieder geval bij onszelf, ik weet niet hoe dat bij andere horecagelegenheden is.”

De Gemeente Zutphen heeft ook een goede bijdrage geleverd bij de heropening van de horeca. Zo heeft de Gemeente meer geïnvesteerd in ruimte voor de terrassen. Zo is een toegangsweg inmiddels verkeersvrij en is de consequentie voor de markt dat er verkast moet worden van locatie.
Door de hulp vanuit de Gemeente is er meer mogelijk voor de horeca in Zutphen.

De Gelaarsde Kat
Bij restaurant De Gelaarsde Kat zijn ze erg blij met het meedenken vanuit de Gemeente. ”Ja, dit is voor ons natuurlijk top! Het is ook wel is jaren anders geweest hier in Zutphen, maar dit laat zien dat ze goed met ons meedenken”, geeft een medewerker aan. Restaurant De Gelaarsde Kat heeft de terrassen gedeeld met Chapoo! om zo voor meer ruimte te zorgen. ”Klopt, wij hadden niet de grootste buitenterrassen en kunnen op deze manier meer aanbieden aan onze gasten, en dat is wat we willen”.

In de eerste week liep heel Zutphen uit richting het centrum. Alles zat bomvol en de weken daarna verminderde dit wat, maar niet heel veel minder. De gasten zijn erg blij weer even bij te kunnen kletsen op het terras. ” Ja dit is heerlijk, dit hebben we moeten missen, en kijk de gezelligheid die er heerst”, laat een bezoeker weten.

Al met al kan Zutphen terugkijken op positieve eerste weken. Met het aankomende weer zal dit zeker niet minder gaan worden, en zo ziet alles er positief uit voor de horecaondernemers in de ‘Torenstad’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *