Lekker eten, het geeft gewoon een soort voldoening. Je bent druk geweest in de keuken en iedereen komt net terug van het werk en de kinderen komen terug van school en ze hebben allemaal bereveel honger. Hoe fijn is het dan dat iedereen kan genieten van een smakelijke maaltijd. Maar hoe maak je nou simpele en lekkere gerechten die ook nog eens goedkoop zijn. In dit artikel zullen wij jou het een en ander vertellen en enkele recepten op een rijtje zetten.

Goed eten hoeft niet duur te zijn

Soms kan het niet anders en moet je gewoon letten op de kosten, je moet besparen. Maar besparen op lekker en goed eten wil je natuurlijk het liefst niet. Daarom hebben wij voor jullie drie betaalbare maaltjes uitgekozen die haast iedereen lekker vind en ook nog eens eenvoudig te maken zijn.

Wij geven jullie drie overheerlijke maaltijden die ook nog eens voordelig zijn.


Pasta Carbonara

Om te beginnen, pasta Carbonara. Iedereen kent het wel. Alleen dit keer niet met spaghetti of penne. Nee, dit keer met noodles!

Wat heb je nodig:

 • Noodles
 • spekjes
 • parmezaanse kaas
 • ei
 • Knoflook
 • zout & peper

Kijk onderstaand filmpje, eenvoudiger kan het haast niet en je hebt het in no-time een lekkere maaltijd voor je neus.


Preipasta

Nog zo’n overheerlijke pasta en nog voordelig ook. Met spaghetti of penne met daarbij spekjes en of hamblokjes en niet te vergeten de prei zelf. Je kunt zelf ook nog een beetje geraspte kaas toevoegen en aanvullen met zout en peper.

Wat heb je nodig:

 • spaghetti of pennen
 • spekje of hamblokjes
 • zout & peper
 • geraspte kaas

Rijst met kipsaté

Niet duur en makkelijk te maken. Een maaltijd die niet mag ontbreken op het lijstje met goedkope maaltijden. Daarnaast is dit recept ook nog eens gezond, dus een echte win-winsituatie.

Wat heb je nodig:

 • rijst
 • kipfilet
 • doperwtjes
 • ketjap
 • Kruiden naar keuze

Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep uit de verschillende budget recepten die er zijn. We hopen dat je een mooie indruk hebt gekregen en dat je nu weet dat je op een betaalbare wijze een overheerlijk gerecht op tafel kunt zetten.

Voor meer recepten en informatie kijk op: https://www.leukerecepten.nl/blogs/budgetrecepten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *