Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je huis? Ben je uitgekeken op de huidige inrichting? Het is soms makkelijker dan dat het lijkt en het hoeft echt geen fortuin te kosten. Daarom hebben wij hier tips en tops voor jouw interieur.

  • Begin met het verzamelen van ideeën

 Zonder een plan en goede ideeën kom je nergens. Dus verzamel een flinke collectie met afbeeldingen online van interieurs waar je hart sneller van gaat kloppen. Nog leuk om te doen ook. En nog leuker daarna om alle unieke dingen die je nodig hebt bij elkaar te shoppen in winkels, tweedehands en recycle stores.

  • Begin met een lege ruimte

Misschien wel de beste tip, ook al kost het wat tijd is om alle kleine spullen uit de ruimte te halen en wanneer het zomer is kun je ook de kleinere lichtere meubels even buiten zetten. Laat alleen staan waar je echt blij van wordt of wat je echt mooi vindt. Zo heb je de basis over en kun je daarna bekijken met welke elementen van je ideeën verzameling je dit gaat aanvullen en hoe.

  • Een koude sfeer

Vind jij de sfeer in jouw huis koud en kil? Een groot vloerkleed doet wonderen. Hiermee voeg je warmte, knusheid en sfeer toe en ze zijn er van een paar tientjes van Ikea,  tot een paar honderd euro in in alle maten, stijlen, designs en kleuren.

  • Een andere kleur

Wanneer je met weinig moeite je interieur wilt veranderen heeft een ander kleurtje op een muur al een zeer groot effect op de totale sfeer in de ruimte. Je hoeft daarvoor geen weekenden aan de slag: een muurtje schilderen is immers zo gedaan.

  • Opvallende lamp(en)

Koop een bijzondere nieuwe designlamp voor boven je eettafel en eventueel ook nieuwe stoelen. Heb je maar een klein budget? Ook tweedehands vind je de gekste lampen te koop en wanneer je daar een mix en match van houten stoelen bij plaatst van de plaatselijke recycle dan heb je een compleet nieuwe eethoek.

Behalve vijf bruikbare tips zijn hier ook nog wat dingen die je absoluut niet moet doen bij het veranderen van interieur.

  • Een te grote bank neerzetten

Heel graag een grote hoekbank willen, maar geen ruimte hebben? Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Maak gebruik van een hocker die je kunt verplaatsen wanneer je dit wilt. Een te grote bank maakt een kleinere ruimte nog kleiner en onrustig. Dit geldt eigenlijk ook voor andere meubels in de woonkamer. Wanneer je een kleine woonkamer hebt, ga dan voor verschillende kleine bijzettafeltjes die je makkelijk kunt verplaatsen in plaats van een grote robuuste salontafel

  • Snoeren en kabels in zicht laten

Je bent helemaal klaar met inrichten dan zie je opeens snoeren en kabels van bijvoorbeeld de tv die zichtbaar zijn. Zonde! Besteed hier ook aandacht aan en probeer deze weg te werken voor het mooiste resultaat. Leuke mandjes en dozen zijn de perfecte bestrijders voor opladers in het zicht!

  • Een hokje creëeren

We zijn gauw geneigd om een apart hokje van de woonkamer te maken. Maak gebruik van de ruimte die je nog meer hebt en laat de rest van het huis een inspiratiebron zijn voor de woonkamer. Oftewel: houd dezelfde stijl aan en laat bepaalde kleuren bijvoorbeeld weer terugkomen in de woonkamer. Op deze manier creëer je één geheel én lijkt de woonkamer ruimer!

  • Maar één soort materiaal gebruiken

We houden er allemaal van als dingen met elkaar matchen. Maar overdrijf niet! Wanneer je een eikenhouten vloer hebt met een eikenhouten salontafel en een kast van hetzelfde soort hout kan dit erg saai overkomen. Maak het juist spannend met verschillende materialen! Verschillende materialen kunnen ook prachtig bij elkaar staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *