De lockdown is het ideale moment om je tuin weer eens van een opfrisbeurtje te voorzien. Nu hoor ik je al denken ‘ik heb geen groene vinger’, maar geen stress. Groenliefhebber Marjon zorgt ervoor dat je binnen no time groene vingers krijgt!

Fotobron: terracottem.com

Laten we beginnen bij het begin.” Als je planten koopt bij een tuincentrum, zit er altijd een kaartje in de potgrond gestoken. Vaak gooien we die snel van ons af. Maar bewaar heb vanaf nu. Want op dat kaartjes staat hoeveel zonuren de planten per dag nodig hebben, hoeveel water je ze moet geven en in welke seizoenen ze het goed doen. Want geen enkele plant is hetzelfde, dus ze hebben ook niet evenveel water of zonuren nodig. Kortom: Zo’n kaartje is dus best handig!”


Fotobron: tuinenbalkon.nl

Heb je de eerste stap gezet? Dan is de tweede stap ook niet zo moeilijk! ”Eigenlijk is het belangrijkste dat je handig tuingereedschap hebt zoals een schepje, zo verminder je de pikzwarte vingers. En onthoudt dat tuinieren geen straf, dus doe eens lekker gek en trek die felroze handschoenen uit de kast. Ook is het belangrijk dat je de bollen diep genoeg plaatst. Het verschilt per bol hoe diep je hem moet graven. Meestal zit de diepte van de bloembol rond het halve schepje.”


”En nu is het wachten, wachten en nog eens wachten”. Geef dat lieve bolletje eens een beetje water en wat liefde, dan zal hij snel naar boven komen.

Tijdens het wachten kan je eigenlijk maar 1 ding doen. ”Verwijder je onkruid!” Dat ziet er netjes en verzorgd uit. Na een tijdje is de bol uitgekomen en kan je genieten van de vergeet-me-nietjes.


Fotobron: i.ytimg.com

Merk je nou dat planten van kleur gaat veranderen? ”Je kan bepaalde takken ook snoeien. Waarschijnlijk gaat dat blad het niet meer zo heel lang volhouden en het ziet er niet erg gezellig uit. Zo geef je je plant weer ruimte om nieuwe takken/bladeren te laten groeien. En gaat de plant langer mee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *