Deventer heeft in haar centrum van alles te bieden. Maar waar de hanzenstad in uitblinkt zijn de verschillende restaurants en (eet)cafés. Ik help je met dit lijstje een handje op weg met het vinden van een leuke plek voor een lunch, diner of borrel.

El Popo

Als je eet bij El Popo, waan je je door de muziek, het interieur en natuurlijk het eten, écht even in Mexico. Het restaurant is geschikt voor echt vleeseters, maar ook voor vegetariërs. De grote menukaart geeft genoeg opties, waar iedereen wel iets lekkers van kan bestellen. Ook voor verfrissende cocktails kan je bij El Popo terecht. Het restaurant heeft een aparte drankkaart met zowel alcoholische als alcoholvrije cocktails, aangevuld door andere alcoholische drankjes. El Popo is perfect als je in de zomer met je vrienden wilt eten, maar is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Jackies

Jackies staat in Deventer bekend als een restaurant waar ze snappen wat service betekend. Het Amerikaanse restaurant haalt haar inspiratie uit de dynamische keukens van New York. Het restaurant heeft voor zowel voor-als hoofdgerechten een brede keuze in vlees, vis en vegetarische gerechten. Ook heeft het restaurant een uitgebreide wijnkaart waar de bediening advies over kan geven. Zo kies jij de perfecte wijn bij jouw gerecht.

Meadow op het Deventer Stadsstrand

Bij Meadow op het Deventer Stadsstrand kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van misschien wel het allermooiste uitzicht van Deventer. De gerechten die je bij Meadow kan bestellen zijn geïnspireerd op de Arabische keuken. Het restaurant is jaarlijks tussen april en oktober geopend. Je kan hier terecht voor een borrel, ontbijt, lunch of diner, maar ook voor een snel ijsje of een koffie to go. En vergeet bij het afrekenen niet om wat in de Beat Batten pot te stoppen.

Davo

Bij Davo kun je niet alleen terecht voor een kijkje in een échte bierbrouwerij, maar kan je ook meteen genieten van deze heerlijke biertjes. Wat voor bier je dan ook lekker vind, Davo heeft het voor je in petto, natuurlijk kan je het ook houden bij een wijntje of frisdrank. Ook kun je bij Davo genieten van borrelhapjes of een diner. In de mooie binnentuin kun je met je hele vriendengroep terecht aan de grote picknicktafels. De tuin geeft een huiselijke sfeer. Je haalt binnen aan de bar je drankje en loopt daarna rechtstreeks de tuin in.

De Sjampetter

Van een bruin eetcafé vind je er in Deventer maar één zoals de Sjampetter, die na 20 jaar een begrip is in de stad. Je kan hier heerlijk lunchen en dineren op het mooiste plein in Deventer. Ook is de Sjampetter de perfecte plek om jouw verjaardag, bruiloft of vrijdag middag borrel te vieren. In de zomer heeft de Sjampetter een ruim terras waar je overzicht hebt op de gehele brink en haar horeca. Genieten dus!

La Sardegna

Dit Italiaanse restaurant is een van de verstopte pareltjes, waar je niet meer om heen kan als je heb eenmaal gevonden hebt. Je kan hier met een zowel een grote groep als met z’n tweeën genieten van huisgemaakte pizza en pastagerechten. En het restaurant zelf heeft ook een pareltje, die helemaal achterin zit. Als je namelijk het voorste gedeelde doorloopt kom je uit bij een glazen afgesloten serre. Zo heb je toch een beetje het gevoel alsof je buiten zit. Je kan bij La Sardegna komen voor een snelle hap maar ook voor een uitgebreid diner. Perfect voor alle gelegenheden dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *