In al deze hectiek van de afgelopen paar maanden is er vast veel veranderd in je normale ritme. Misschien werk je nu wel veel minder of helemaal niet. Het kan ook zijn dat je juist in één van de vitale beroepssectoren werkt en dat je juist veel meer moet werken. Hierdoor kan je biologische klok op hol slaan. Wij geven je hier 3 tips om jouw biologische klok zo goed mogelijk draaiende te houden. 

1. Zorg voor een goed slaapritme

Zorg ervoor dat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat en rond dezelfde tijd weer opstaat. Het is ontzettend belangrijk om elke dag op dezelfde tijd op te staan. Hoe moeilijk dit soms ook is als je bijvoorbeeld een nacht heel slecht hebt geslapen. Langer blijven liggen of gedurende de dag nog een keer een dutje doen, zorgen er namelijk voor dat je de nacht erop minder snel in slaap valt. Als jij je slaapritme verstoord zorgt dit vaak voor vermoeidheid, concentratieproblemen, honger op vreemde momenten en stemmingswisselingen.  

2. Eet op vaste tijden

Naast een goed slaapritme is het ook belangrijk om een goed “eetritme” te hebben. Zo is het belangrijk dat je op normale tijden eet. Ontbijten kun je volgens onderzoek het allerbeste doen na 7 uur. Lunchen doe je het best tussen half 1 en 1 uur en avondeten rond 6 uur. Door hier structuur in te brengen zorg je ervoor dat je niet op vreemde momenten op de dag honger krijgt.  

3. Zorg voor sociaal contact

Tijdens deze Corona crisis is het natuurlijk voor veel mensen lastig om sociaal contact te hebben met anderen. Als je thuiswerkt zie je natuurlijk maar weinig collega’s. Ook is het moeilijk om je vrienden en familie te zien. Ondanks dit is het toch erg belangrijk om toch contact te blijven houden. Bel ze bijvoorbeeld een keertje op, of spreek af in de buitenlucht met 1.5 meter afstand van elkaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *