Al jaren neemt de populariteit van het online shoppen in Nederland enorm toe. Winkels in steden hebben het steeds moeilijker, terwijl de webwinkels op volle toeren draaien. Nu de Corona-crises aan de gang is, lijden de winkels meer en meer.

De leegstaande panden in de meeste winkelstraten van het land zijn niet meer te missen

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org heeft al meerdere keren aangegeven dat het online shoppen enorm blijft toenemen, maar dat dit zéér verschilt per sector. Er is minder vraag naar kleding en schoenen, tevens is er een volledige vraaguitval naar vakanties. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Corona-crises waar we inzitten. Het is natuurlijk de vraag hoe het gaat na de Corona-crises. Raken we als mensen dan meer gewend aan het online shoppen, of willen we massaal naar de stad, om daar onze spullen te kopen? Deskundigen durven er nog niet veel over te zeggen, maar er wordt verwacht dat het online shoppen iets in populariteit gaat minderen.

Drang naar de stad
Nu iedereen thuiszit wordt er verwacht dat mensen weer massaal de steden op gaan zoeken wanneer dit weer mogelijk is. Naast het zitten op het terras wordt er dan ook veel geshopt. Voor de winkeliers kan de Corona-crises maar niet snel genoeg voorbij zijn. Winkeliers hebben te maken met een aanmerkelijk lagere omzet dan normaal. Daarom wordt er door vastgoedadviseurs ook vastgesteld dat 70% van de winkeliers de huur van het pand niet meer betalen.

Ongekende tijden voor Webshops
Uit een onderzoek van GfK is gebleken dat de omzet van de webshops enorm gestegen is. Normaal gesproken hebben de webshops een groei van z’n 15 tot 20%. Door de Corona-crises is dit gestegen tot 65 tot 70%, wat neerkomt op tientallen miljoenen euro’s meer, dan dezelfde week in het jaar hiervoor.

Het online shoppen neemt alleen maar toe, een enorme stijging ten opzichte van de status van het online shoppen in 2012 werd in 2018 gemeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *