Coronatijd, lockdown , regels noem het allemaal maar op corona brengt veel ellende en schade, maar hoe ervaart een puber nou deze tijd?

Veel mensen hebben het lastig deze tijd, mensen mogen hun ouders niet zijn hun opa en oma, vrienden, familie etc, etc. pubers gingen vaak naar een discotheek of gingen naar vrienden toe of hadden wedstrijden in het weekend en doordeweeks training, maar dat kan nu allemaal niet.

 Ik heb daarover een paar vragen gesteld aan een goede vriend van mij genaamd Justin hoe hij deze tijd beleeft. ‘’Ja tuurlijk is corona echt niet prettig. Ik mag jou soms zelfs niet eens zien van mijn ouders omdat ze bang zijn, logisch maar ik bedoel wat kan ik nu doen in deze tijd behalve hele dagen thuis zitten?.’’ Hij zei vervolgens ook dit ‘’ik heb dan nog het geluk dat ik doordeweeks eigenlijk fulltime werk in de bouw, dus dat ik niet echt hele dagen thuis zit. Gelukkig heb ik nog afleiding, maar daarvan is het nadeel natuurlijk weer dat weekend voor mij niks anders is dan een beetje gamen thuis.’’

Vind jij ook dat als je afspreekt, dat je dan bang bent voor een boete? ‘’nee joh alles behalve, als ik een boete zou krijgen zou ik denk ik zeggen als jij zo jong was wat had u dan gedaan? De hele dag thuis zitten en niet je vrienden mogen zien? Ja boetes neem ik voor lief.’’ Op de vraag of ze bij hun op het werk zich goed aan de regels hielden gaf hij het volgende antwoord: ‘’Naja soms kan het niet dat je aan die anderhalve meter houd dat is soms echt niet te doen anders kunnen we ons werk soms niet goed doen, dus nee niet altijd.’’ Uiteindelijk zei die nog wel dat die hoopt dat heel dit corona gedoe een keer ophoud en dat we snel weer met zijn allen ‘’normaal’’ kunnen leven.