Overal om je heen rijden hoor je auto’s toeteren. Er lopen mensen gehaast langs je heen druk bezig op hun telefoon. Je ziet een paar andere toeristen foto’s maken van het empire state building tegenover je. Voor dat gebouw staat een man met een gitaar liedjes te spelen. Je begint trek te krijgen van al dat lopen en koopt een hotdog voor 1 dollar bij het kraampje verderop. Om de drukte even te ontsnappen loop je naar het park midden in de stad en vind je een rustig plekje op het gras.

Grote kans dat je al een vermoeden had dat dit over New York gaat. New York is namelijk de meest populaire stad in de wereld. Jaarlijks komen er ruim 62 miljoen toeristen naar de stad toe om deze te bezichtigen. Er wonen ook nog is 8,3 miljoen mensen in deze stad, dus je kunt je wel voorstellen dat dit een drukke bedoeling is. Er zijn allerlei dingen te doen voor jong en oud. Zo kun je met een bootje naar het vrijheidsbeeld varen en een lekker Amerikaanse pretzel eten op het eiland. Ook kun je in de stad een van de hoge gebouwen beklimmen en het adembenemende uitzicht bekijken. 

Voordat je het weet sta je ineens in China… of tenminste dat lijkt zo deze wijk is kilometerslang en is net zoals het echte China. Je hoort alleen maar mensen Chinees praten. Overal hangen mooi versieringen en je ruikt overal het lekkere eten van de velen goedkope Chinese restaurantjes. Ook heb je een wijk in New York die little Italy heet waar de geur van verse Pizza de straten vult. Betreden op eigen risico, want de kans dat je bomvol weggaat na zo’n grote pizza is heel erg groot. 

Gerlien Roke is al meerdere keren in New York geweest ‘’Als je de kans hebt om een keer naar New York te gaan moet je het zeker doen. Deze stad moet je een keer in je leven hebben gezien. Er is zoveel te doen en zoveel verschillende culturen. Je raakt nooit uitgekeken. Dit is mijn favoriete bestemming’’.

Een van de mooie hoge gebouwen

By Anne