Het is ieder jaar weer de grote vraag wat de fashion trends zullen worden van de komende tijd, de komende maanden en het aankomende jaar. Echte trendsetters gaan als een gek tekeer aan opzoek naar de nieuwe trends van het komende jaar en om er zo altijd hip bij te lopen, steeds meer mensen volgen de nieuwe fashion trends, denk aan de broeken met scheuren d’r in.

Mondkapjes:

Wat dit jaar natuurlijk niet te missen is zijn de mondkapjes, de mondkapjes worden in veel verschillende kleuren en modellen ontworpen, van zo gek mogelijk, met stippen, glitters en van alles er op tot rustige zwarte mondkapjes. Dit doen ontwerpers om zo iedereen een mondkapje te kunnen aanbieden die bij iedereens outfit kan passen. Mensen zijn een beetje uitgekeken op de standaard blauwe mondkapjes en willen toch graag een modernere en hippere variant.

IJs kleurige kleding:

Dit is dé verwachte stijl van 2021, het is rustig, netjes maar toch modebewust. Het zijn rustige kleuren, denk hierbij aan: Licht blauw, licht paars, lavendel, cyaan en dat soort dergelijke kleuren.

En het is een zomerse kleur en aangezien de zomers in Nederland steeds warmer en langer worden is dit ideaal om te gaan dragen, je kan het veel aan hebben en het ziet er ook nog eens vrolijk uit.

Grijs en zwarte tinten:

Alhoewel we het net hadden over de vrolijke en zachte kleuren is het juist ook zwart en grijs dat een trend is en wordt. Het ziet er netjes en verzorgd uit en kan eigenlijk nooit misgaan, dat is de hele reden dat het een trend is. Deze stijl is eigenlijk al wel jaren echt in, veel mensen dragen donkere kleding of hebben het vaak wel aan. Het kleed vaak netjes af en mensen voelen zich er meer comfortabel in.

Het is bijzonder hoelang deze stijl in blijft, het is al misschien vanaf een jaar of 2015 dat mensen dit veel dragen en het blijft nog steeds in, als je om je heen kijkt, draagt misschien wel 60% donkere kleding en niet meer zoals vroeger standaard spijkerbroeken met flitsende kleuren jassen erop.

Ik was erg benieuwd hoe mijn vrienden nou over deze trend dachten, zo vroeg ik Lucas van Vuuren naar zijn mening en hij vertelde mij het volgende: ‘Het is een stijl die altijd netjes staat, ongeacht waar je heen moet, je ziet er hierdoor altijd wel verzorgd uit en het kan eigenlijk niet misgaan, een donkere jeans met een grijze trui er op, en je bent klaar om te gaan.

Bomberjackets:

Dit is misschien wel de meest verassende trend van 2021, de bomberjackets, de ouderwetse jasjes, vaak baseball jassen of van Amerikaanse sporten afgeleid. Het handige aan deze jassen is dat je ze zowat altijd kan dragen, het zijn relatief dunne jassen maar je hebt ze ook in dikkere varianten waardoor je ze prima in de winter- of herfstdagen kan dragen. Het was al eerder in trend, rond 2016/2017 hadden ook heel veel jongeren ze maar dat is toen ook weer snel afgenomen met de tijd.

Oversized:

Oversized kleding, wie kent het niet tegenwoordig, bijna iedereen draagt wel soms, een net te grote trui of een net te grote shirt, het gaat allemaal om comfort, en anno 2021 ‘Dragen wat je zelf fijn vindt’ vroeger zou je dit amper zien, mensen wouden het zo klein mogelijk allemaal hebben en vooral niet ‘dik’ lijken. Als je nu gaat kijken naar de fashionshows, is het ontzettend veel bezocht door oversized kleding items, het wordt razend populair.

By Sieb