HENGELO – Veel mensen denken dat het huis van de Kerstman op de Noordpool staat, maar niets is minder waar. Het huis van de Kerstman staat al jaren in het kleine Hengelo (Gld).

Toch woont de kerstman er niet zelf in. De eigenaar van dit opvallende en vrolijke huis is Dennis van Hagen. Hij versiert zijn huis al jaren met kerstlichtjes, borden en andere felle versieringen. Voor Dennis is het niks meer dan een hobby en traditie.

“Jarenlang heb ik deze hobby met mijn vader en broer mogen doen, helaas heb ik in 2017 afscheid moeten nemen van hen.” Dit is ook de reden dat er sindsdien twee enorme lichtgevende sterren op zijn dak staan. “Op deze manier zijn ze er toch ieder jaar bij.” Zegt Dennis.

Met het versieren van het hele huis is Dennis weken bezig. Voor hem is het een hobby dus vindt hij het niet erg om te doen. De weekenden voor kerst is hij volop bezig om iedere steen, dakpan en raam te versieren met duizenden kerstlichtjes. Alles moet vrolijk en opvallend zijn.

Toch is er ieder jaar veel ophef en was het voor Dennis in 2018 bijna einde verhaal. Na de zoveelste klacht van de gemeente besloten zij dat het niet door mocht gaan. Hier waren veel dorpsbewoners het niet mee eens omdat het kersthuis van Dennis ieder jaar zorgt voor vrolijkheid. Het huis is immers maar één week verlicht. Gelukkig drong dit door tot het gemeentebestuur en hebben zij toch de keuze gemaakt dat dit kersthuis door mag gaan.

En denkt u nu: ‘’Zoveel lichtjes, de energierekening moet in december wel extreem hoog zijn!’’ Volgens Dennis valt dit erg mee. “Normaal betaal ik 150 euro per maand en in december 157 euro. Die zeven euro vind ik het nog wel waard.”