Je zou denken dat als er een vuurwerkverbod is dat het om middernacht overal erg stil zou zijn en je alleen de bellen van de kerken in Apeldoorn zou moeten horen, maar dat was niet het geval. Op meerdere plekken in Apeldoorn vonden ongeregeldheden plaats. Niet alleen met vuurwerk maar ook werden er andere manieren bedacht om er alsnog een spektakel van te maken.

Hulpdiensten zijn tijdens de jaarwisseling meerdere keren ter plaatse gekomen voor verschillende incidenten in en rondom Apeldoorn, zo moesten ze 2 keer op een avond naar hetzelfde woonwagenkamp na meldingen van autobranden. Dit bleek achteraf te gaan om vreugdevuren en niet om vandalisme. Wel werden politieagenten en brandweermannen bekogeld met alles wat de bewoners maar konden pakken. Wel werd er aan de andere kant van Apeldoorn aan de Imkersdreef auto’s van buurtbewoners in brand gezet

In de wijk de Maten hebben jongeren geprobeerd om vooreeuwig vakantie te hebben door de basisschool OBS de Marke in brand te steken. Helaas voor de ondeugende jongens is het door omstanders op tijd gezien en daarmee voorkomen. Uiteindelijk was er niet veel aan de hand. Er was een ruit ingeslagen en een rookbom naar binnen gegooid, hebben de omstanders bevestigt.

Jongeren dachten ook leuk te zijn door een gloednieuwe Go Sharing scooter op te blazen met benzine en zwaar vuurwerk. Ook werden er grasvelden en veel meer plekken in Apeldoorn in de brand gestoken.

In het plaatsje Uddel, (gemeente Apeldoorn) was het tegen de verwachting van bewoners in erg rustig. De mensen daar hielden zich netjes aan de regels en ondanks de incidenten van afgelopen dagen was het een rustige oudjaarsavond.

Ondanks een aantal incidenten zijn er relatief weinig gewonden gevallen waardoor het ziekenhuis vooral aandacht kon besteden aan mensen die het echt nodig hebben.

By Alyssa