In Oosterbeek zit een dagbesteding voor dementerende ouderen, genaamd Verburgt-Molhuysen staete. Deze kerst is net even anders voor het bedrijf. De normale gewoontes die de dagbesteding heeft kunnen dit jaar niet, maar wat dan wel? 

Gewoonlijke kerst 

De ‘gewone’ kerst is bij de dagbesteding een heel programma. Ze maken er een feest van. In de drie weken vóór kerst wordt er een kerstactiviteit aangeboden, zoals kerstklokjes beschilderen, kerststukjes maken, etc. In de week voor kerst wordt er een muziekconcert gegeven en door een zoon van een bewoner in de dagbesteding wordt er een kerstverhaal voorgelezen. Beide kerstdagen zijn er gezamenlijke lunches en diners. Ten alle tijden mag er bezoek komen, wat nu zeker niet het geval is. Op de dagbesteding zijn erg veel diverse spelletjes te doen. Alle spelletjes wel in de trant van kerst: kerstgalgje, gymmen op kerstmuziek en quizvragen over het kerstverhaal. Ook is er een levende kerststal te bewonderen 

Kerst dit jaar 

Maar dit was allemaal zonder corona, hoe zit dat nu? Daar heb ik het met Lieke over gehad. “We doen ons best om zo veel mogelijk hetzelfde te houden als vorig jaar.” De kerstkransjes, kerstklokjes en andere knutselwerken worden dit jaar nog steeds gemaakt, op gepaste afstand natuurlijk. Helaas is het onbeperkte bezoek van afgelopen jaren nu even stilgezet. Familieleden kunnen nog steeds langskomen, alleen dan drie mensen per dag, tien dagen lang voor hun moeder of vader. Dit wordt gedaan in een geheel versierde tent. Helaas is er in dit jaar geen levende kerststal, maar een kinderboerderij. De muzikant is er gelukkig wel bij dit jaar, een harpiste.  

Er worden dus genoeg activiteiten behouden. In deze corona tijd is het nou even niet anders, maar het dagbestedingsteam maakt er zeker wat moois van dit jaar.