In deze coronatijden is het enorm zwaar voor de ouderen. Nu vooral rond de tijden van kerst. Iedereen wil een leuke kerst. De ouderen kunnen wel een oppeppertje gebruiken, en daar heeft dagbesteding Verburgt-Molhuysen staete en een student wat aan gedaan. 

Door corona is het lastig om kwetsbare ouderen te bezoeken. Nu met kerst is het al helemaal vervelend, aangezien iedereen met familie wilt zijn. De dagbesteding voor ouderen met dementie wilde een originele vervanging voor de ouderen die nu geen kerst samen met kind- en kleinkinderen kan vieren.  

Het plan 

Lieke de Peeuw, van de organisatie, heeft een plan bedacht om de mensen toch een gevoel van blijdschap voor kerst te geven. Alle kinderen en kleinkinderen van de mensen sturen filmpjes in. Al die filmpjes worden achter elkaar gemonteerd met leuke tussenshots erbij in. Het filmpje, wat zo ongeveer 2 uur gaat duren, wordt de hele dag door afgespeeld. De student maakt het filmpje, en zo helpt ze de mensen van de dagbesteding een leuke dag te geven. Het is nog nooit eerder gebeurt dat kerst op deze manier gevierd moet worden bij het bedrijf.  

“We vinden het vervelend dat dit niet anders kan, we hadden namelijk graag de mensen gezien met hun familie aan de tafel, maar dat is in deze tijd erg moeilijk”. Zegt Mieke van Dalen, een verzorgster van de ouderen. “Dit jaar is er helaas geen onbeperkt bezoek. Wel mogen er elke 10 dagen 3 familieleden komen”. Dat doen ze met een soort All you need is love tent. Ze zetten een partytent op, met allemaal versiering, en daar mogen de mensen met familieleden zijn. Het is helemaal corona proof. “Het is anders dan andere jaren, maar dit is om het corona leed te verzachten”. Aldus Mieke. Met dit originele idee, krijgen de ouderen toch nog een vrolijk kerstfeest.