Ben je creatief? Lijkt het je leuk om websites te ontwerpen en wil je graag meer leren over fotografie en grafisch ontwerp? Dan is de opleiding mediavormgever op het Aventus in Apeldoorn echt iets voor jou! Deze opleiding die maar liefst twee keer tot topopleiding van de MBO keuzegids is verkozen leert je alles over design en communicatie. Bij deze MBO leer je hoe je media kan maken die zo aantrekkelijk mogelijk voor klanten, kijkers of bezoekers is.

 Dat houdt in dat je leert hoe je websites of social-media pagina’s zo mooi en overtuigend mogelijk kan maken. Buiten webdesign en social-media beheer leer je ook nog alles over fotografie, animatie, grafisch ontwerpen, economie en marketing, animatie, het maken van video’s en films en conceptuele vormgeving. Dit alles om je op te leiden tot een expert op het gebied van hoe je een bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk naar voren brengt. Je leert hoe je klantgericht kan zijn en hoe je later bijvoorbeeld kan meewerken aan het maken van reclames.

Met deze opleiding ben je er zeker van later een baan te krijgen waarbij je je passie kwijt kan. Enkele bedrijven die vaak mediavormgevers in dienst hebben zijn drukkerijen, ontwerpbureaus en uitgevers. Je kan zelfs je geleerde skills gebruiken om je eigen bedrijf te beginnen. Als deze creatieve topopleiding jou iets lijkt moet je er wel snel bij zijn, de opleiding heeft maar een beperkt aantal plaatsen en kan nog wel eens populair zijn.

MBO mediamanager

Als je het leuk vindt om je creativiteit te gebruiken bij het organiseren van mediaprojecten is de opleiding mediamanager ook wel iets voor jou. Net als bij mediavormgeving leer je alles over een goede communicatie met je klanten. Toch gebruik je communicatieve vaardigheden net iets anders. Bij deze mbo leer je hoe  je creatieve ideeën kan organiseren en hoe je een bedrijf naar buiten toe presenteert. De opleiding leert je ook hoe je klantenadvies geeft, presentaties verzorgd, communicatieplannen maakt, reclamecampagnes organiseert en hoe je projecten tot stand brengt.

Dit is een opleiding voor de creatieve geest die niet bang is iets van zichzelf te laten zien en graag initiatief toont om zijn ideeën uit te werken. Op sommige vlakken lijkt het misschien ook wel een beetje op mediavormgeving. Bij beide opleidingen is communicatie heel erg belangrijk maar het grootste verschil is dat mediavormgeving meer op presentatie gericht is en mediamanagement meer op de organisatie. Ben je klaar om  je mediacarrière te beginnen? Schrijf je dan nu in op https://www.aventus.nl/opleidingen/mediavormgever-bol#(mediavormgever)
of https://www.aventus.nl/opleidingen/mediamanager-bol (mediamanager)