Mediavormgever en mediamanager de leukste opleidingen van Nederland?

Als je uit de trein stapt valt het grote gebouw gelijk op. Een groot mooi modern gebouw met veel glas. Dit is het gebouw van Aventus. Als je binnenloopt zie je de verschillende opleidingen zitten, omdat alle muren van glas zijn. Je ziet ook allemaal verschillende mensen lopen zoals stewardessen, jongens in overal, koks enzovoort. De school meerdere eetplekken zoals een grote cafetaria met broodjes etc. Ook heeft de school een koffie corner waar je in de ochtend een lekker warm bakje koffie kan halen om je dag goed te beginnen!! 

De opleiding media redactie medewerker is al een aantal jaar lang verkozen tot beste opleiding van de regio door de keuzegids MBO. Vind jij het leuk om met mensen te werken? Dan komt dat goed uit je leert namelijk communiceren met klanten en presentaties voor bedrijven verzorgen. Je krijgt je eigen verantwoordelijkheid voor je projecten. Je doet veel in de praktijk met echte bedrijven, waardoor je meer ervaring opdoet. Deze opleiding duurt drie jaar, waarvan er 2x een half jaar stage wordt gelopen in het tweede en derde jaar in het werkveld. Hier leer je het meest, omdat je zelf een leuke stage mag kiezen die je wil en bij jou past. 

Een hele andere opleiding is mediavormgever hier leer je allemaal technische onderdelen. Je leert fotograferen met een camera en deze foto’s te bewerken door middel van verschillende programma’s zoals fotoshop. Vaak mag je zelf naar buiten om foto’s te maken en deze later te bewerken, waardoor je je eigen creativiteit helemaal kwijt kan. Andere onderdelen waarin je je creativiteit kwijt kan zijn. Wil je graag een website over voetballers maken dat kan!! Je leert het designen en vormgeven van een website en hem helemaal te maken zoals jij hem wilt. 

Lotte Klein Kranenburg doet de opleiding sociaal work en zij vindt aventus een hele leuk school. Ze vindt er een gezellige sfeer hangen en de kinderen zijn ook heel aardig en sociaal. Verder vindt ze het fijn dat de school zo goed te bereiken is met het ov. 

Als je op zoek bent naar een brede opleiding waar je veel leert en leuke opdrachten krijgt.  Zou ik zeker naar de open dag gaan van de opleiding mediavormgever en mediamanager. 

Ik heb de Aida formule gebruikt. Eerst heb ik de aandacht getrokken met een binnenkomer, toen heb ik informatie over de opleidingen gegeven, daarna heb ik iemand aan het woord gelaten met een positieve kijk op de school en als laatst heb ik de lezer aangespoord om tot actie te komen. Ik heb ook de stijl gebruikt bij de advertorial die bij het stuk hoort. Ik heb ook de feedback goed gebruikt die u mij heeft gegeven. Ik heb veel dingen herschreven en eruit gehaald of juist nieuwe dingen erin gezet. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, zoals hoe ik het best een advertorial kan schrijven en hoe ik mensen kan bereiken en op welke manieren. Voor verschillende onderwerpen heb je ook verschillende soort technieken nodig die het best bijpassend zijn. Dat heb ik geleerd. 

By Anne