Dat heb je goed gelezen! Wil jij afstuderen in het mediavak zonder problemen? Kom dan studeren bij Aventus! 

Viggo Zweverink 

Dus, jij wil misschien de opleiding Mediavormgever of Mediamanager doen. Dan kan ik je vertellen dat je bij Aventus aan het goede adres bent. Omdat de leraren zelf jarenlang in het vak gezeten hebben kunnen zij jouw precies uitleggen hoe jouw loopbaan in de mediawereld gaat verlopen. Daarom kunnen zij je ook zo goed begeleiden bij het maken van je eerste stappen in de mediawereld. 

Weet jij nou nog niet welke van de twee jij moet kiezen? Laat mij je helpen! 

Als mediamanager ben jij de persoon die mediaprojecten gaat coördineren. Jij organiseert alles rondom de projecten of campagnes die jij uit moet voeren. Ben jij goed in communiceren met collega’s en klanten? Dan ben jij er klaar voor om klaargestoomd te worden voor de mediawereld als mediamanager. 

Maar wat kan je nou worden als mediamanager? Nou, jij ben degene die verantwoordelijk is voor de planning van het bedrijf, relatie met andere bedrijven, evenementen en lanceringen voor reclamecampagnes voor merken. Zoals Aventus zegt: “Bij kleinere bedrijven ben je vaak zelf verantwoordelijk voor de klantrelaties. Bij grotere bedrijven en organisaties word je hierin vaak ondersteund door accountmanagers. In de meeste gevallen ben je (deels) zelf verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van het budget. 
Je luistert goed naar de wensen van je klant en komt zelf met goede ideeën en adviezen. Jouw advies weet je vervolgens te vertalen naar een voorstel voor je klant. Denk bijvoorbeeld aan een reclamecampagne waarmee je een nieuw product lanceert. 

Als mediavormgever word jij verantwoordelijk voor het maken van animaties, websites, Social media-accounts, video’s en nog veel meer. Je wordt opgeleid om voor bedrijven verscheidene dingen te maken. Dit kan een Social media-account zijn voor een marketingcampagne, maar ook een poster of andere vorm van reclame. Je gebruikt veel programma’s uit het Adobe pakket. Dit zijn bijvoorbeeld lightroom, photoshop en nog andere programma’s. “Ik vond Photoshoppen altijd al leuk om te doen dus het helpt enorm dat wij op de opleiding veel uitleg hierin krijgen. Hierdoor voelt het alsof ik iedere dag een stukje beter wordt,” zegt mediavormgever student Bas (19). 

Denk jij nou: “Hey dat lijkt mij wel wat?” Neem dan even een kijkje op www.aventus.nl voor meer informatie over deze twee leuke opleidingen! En denkt jij ik wil mij aanmelden voor de open dag? Dat kan hier: https://www.aventus.nl/aventus-online-voorlichtingen?gclid=CjwKCAiA9bmABhBbEiwASb35VwCRezXTw_li86nr0iOfg5tUALGtPbwxsM1meiCNlAIlXzGeB7bJzhoClfUQAvD_BwE.