Waarom zou jij de opleiding mediaredactie moeten kiezen? Ik geef in dit artikel antwoord op al jullie vragen zoals hoe lang de opleiding duurt, hoe zo schooljaar er uit ziet etc. om jou keuze nog makkelijker te maken.

Op de opleiding mediaredactie leer je schrijven filmen, fotoshoppen en nog veel meer. Je leert ook om overweg te kunnen met professionele camera’s en die video’s die je daar mee maakt leer je ook weer hoe je die video’s moet monteren. Nu is het natuurlijk allemaal anders door Covid-19, alsnog heeft de opleiding daar voor veel creatieve oplossingen voor bedacht. Zoals Microsoft teams krijgen we les en krijgen we veel kleine opdrachten die je thuis ook kan uitvoeren waardoor je toch nog wel veel bezig bent.

Als jij veel met het nieuws bezig bent, en dan maakt het niet uit wat voor nieuws. Dan kun je dat goed combineren met deze opleiding, nieuws is ook altijd anders dus er zijn ook veel banen in te vinden. Je leert hier veel meer dan alleen nieuws je word zo opgeleid dat je zo veel kanten nog kan opgaan. Als hier je interesses in zitten, is er geen reden om deze opleiding niet te kiezen.