Van de hele dag zitten voel je bijna dat je rug door de stoel is gezakt. 100 keer rekken en strekken, even voelen of je rug überhaupt nog aan je lichaam vast zit. Dan eindelijk! De school is voorbij of je bent klaar van werk. Je legt jouw papierwerk neer en kijkt uit om die opgebouwde energie eruit te zweten in de sportschool. Je kan de brute mannen die volgepompt zijn met testosteron al horen grommen en kreunen als je je ogen even dicht doet. Misschien klinkt dat laatste minder magisch, maar na zo’n lange tijd niet te hebben kunnen sporten lijkt alles aan de sportschool een mooie droom. Om je weer terug op aarde te brengen door een bak koud water over je heen te gooien, gaat dit stuk verder met de ellende die de sportschool nu doormaakt.

De ervaring van een sportschoolmanager

De ervaring van een sportschooleigenaar. Het is niet alleen enorm jammer voor de leden van de sportschool dat ze niet meer mogen sporten. Juist de januari maand is de maand waarin de telefoon roodgloeiend moet zijn door het nieuwe aantal aanmeldingen. Helaas bestaat het nu vooral uit afzeggingen. Dat merkt ook clubmanager Kenji van ‘SportCity’ in Huizen. Bij hem stoppen er ook wekelijks mensen met hun abonnement. “ja, het is niet leuk, maar wel begrijpelijk. We proberen mensen hier te houden door online lessen aan te bieden. Dan is er vier keer in de week een sportinstructeur die via een live zoommeeting ‘home-excersises’ voordoet. Verder bieden wij mensen een voucher aan. Hiermee krijgen ze de maanden waarin ze niet mochten sporten gecompenseerd wanneer ze wel weer mogen sporten. Dit is dan 50% van het bedrag wat ze maandelijks betalen.” Aldus Kenji.

ontslagen

Helaas zijn er ook bij Kenji al medewerkers ontslagen. “dat klopt, helaas is er vorige week nog een super fijne collega ontslagen. Wij kunnen haar niet meer werk bieden op het moment. Dus konden wij haar hier niet meer houden. Dat is nooit een fijn gesprek en het viel haar zwaar. Ik heb haar wel verteld dat ze direct weer aangenomen is als de sportschool weer open mag.” Zorgen over de toekomst heeft Kenji niet direct, maar hij hoopt wel dat het snel over is met corona. Zo verteld hij het volgende. “Als de sportscholen weer open mogen, dan weet ik zeker dat mensen weer massaal terugkomen. Vooral als wij tijdens de zomer open kunnen. Het is alleen de vraag welke maatregelen er dan weer moeten worden genomen in de sportschool. Maar ‘SportCity’ is een groot sportketen. Dat kan niet zomaar failliet gaan. Daarom maak ik mij niet direct zorgen.”

Kenji biedt nog een kop koffie aan en laat nog de sportgarage zien waar online les gegeven wordt. “Zolang ik nog een warme kop koffie kan blijven aanbieden ben ik nog gerust gesteld” lacht Kenji.

Kenji kan gelukkig dus nog het hoofd boven water houden. Door zijn goede band met zijn leden en de online lessen die gegeven worden lijkt het dat velen nog hun abonnement aanhouden. Op dit moment is de grote vraag wanneer alles weer open mag. De grote dag staat nu op negen februari geprikt, maar dit zou zomaar weer kunnen worden verlengt. Hoe minder wij op dit moment tegen de regels vechten, hoe sneller iedereen weer uit de lockdown kan. Dus blijf gezond en doe mee met de online lessen van Kenji; veilig in je eigen huis.