Je favoriete club zien voetballen is dit jaar veel anders dan andere jaren. Geen supporters welkom in het stadion, Horeca dicht. Maar hoe kijken trouwe supporters van Go Ahead Eagles de wedstrijden? Ik sprak hier over met Jop Wientjes, hij is al vanaf jongs af van voor Go Ahead Eagles en staat al een paar jaar op de B-Side. Hij vindt deze situatie natuurlijk niet fijn het liefst zit hij met 9000 man in het stadion. Ik ging een avondje met hem mee om te kijken hoe hij nu zijn lievelingsclub Go Ahead Eagles kijkt.

Voorbereiding

We gaan vanavond bij mij thuis zitten, gewoon met 2 vrienden van me. Ben je er ook rond 8? En je drinkt wel bier he hahah. 8 uur kwam ik daaraan en iedereen was al helemaal klaar voor de wedstrijd, iedereen een biertje in zijn hand zittend aan de tafel. Na iedereen een boks gegeven en ging ook rustig zitten. Jaydey hier kijk is aan want je lustte bier toch?2 seconden binnen en ik had een biertje in mijn hand. Het leek net alsof ik in de kroeg zat, op de achtergrond Nederlandse muziek, het leek net een klein Hollands cafeetje. Half uur voor de wedstrijd en de spanning werd steeds een stukje hoger. Kwartier voor de wedstrijd en het werd steeds stukje stiller en stiller de spanning nam toe.

Begin wedstrijd

9 uur begin wedstrijd: KOMOPTAAAANNN!Werd er door de jongens geschreeuwd, de wedstrijd was nu officieel begonnen. Ik vroeg zo aan de jongens of ze het erg missen? Ja tuurlijk missen we het maar ja het is nu maar even niet anders weet je, en ik vind dit ook niet het ergste van het ergste, het scheelt me daarin tegen wel heel veel geld hahah. Minuut 4 Go Ahead Eagles kreeg een corner. Let op hier komt ie aan Jeroentje Veldmate. GOAAAALLLLLL tuurlijk Sammie Beukema jawel!!1-0 voor Go Ahead Eagles. Nou deze wedstrijd hebben we in de pocket werd er gezegd. Maar jongens de wedstrijd is pas 4 minuten bezig dus MVV heeft toch nog de hele wedstrijd om het goed te zetten? Ach man Eagles wint altijd als ze voor staan. De wedstrijd ging door Go Ahead Eagles was de bovenliggende partij. Kansen voor Eagles maar werden niet benut. De jongens werden wel wat geïrriteerd, maar toen in minuut 43 scoorde Go Ahead Eagles weer. Hahaha lekker man KOMOPTAN!!, Jaydey ik zei het je toch al Eagles geeft deze wedstrijd nooit meer weg.De gezelligheid nam toe en ze begonnen zachtjes Go Ahead Eagles liedjes te zingen. De wedstrijd ging door en de jongens liepen te lachen en te doen. Jongens vinden jullie het zo erg dan dat jullie niet naar het stadion kunnen want volgends mij hebben jullie het nu ook heel gezellig? Ja naja weet je wat het is, we moeten er toch het beste van maken en als Eagles dan ook nog eens wint weet je dan moet je het toch het beste van maken en ik denk dat wij dat aardig goed aan het doen zijn. Het was rust. Zo dan even rust. En Jaydey wat vind je ervan? Je weet het he Café Wientjes haha. Tweede helft begon en Eagles scoorde nog de 3-0 door een penalty. Het weekend voor de jongens was al geslaagd. Al met al hebben de jongens een leuke/gezellige avond gehad.