De feestdagen komen er aan, maar zijn de winkels wel voorbereid voor corona?

Er gaan bepaalde reclames rond, zoals het Kruidvat, die klanten  vraagt hun inkopen voor sinterklaas en kerst eerder te doen. Dit doen ze omdat ze hopen dat ze zo piek hoogte aan klanten kunnen voorkomen en iedereen voldoende afstand kan houden met elkaar.

Winkels zijn zeker voorbereid, zo zie je nu in heel veel winkels al een deurbeleid. Iemand die in de gaten houd om mensen een mondkapje dragen en of ze nog wel plek hebben voor nieuwe klanten. Zo heeft elke winkel een maximaal aantal klanten afhankelijk van hoe groot de winkel is. Dragen klanten geen mondkapje? Dan word er vriendelijk verzocht deze op te doen.

Zelf zie ik ook dat het nog tamelijk druk is in winkels, ondanks dat er gezegd word alleen te komen. Houden mensen zich hier nog niet altijd aan. Ook het mondkapjes advies word nog vaak genegeerd. Vanaf 1 december 2020 word het verplicht een mondkapje te dragen in winkels en andere openbare ruimtes wat binnen is.

Ikzelf ben winkelmedewerker bij de Action, en er komt wel dezelfde hoeveelheid vracht binnen. Hoe dichter we bij de feestdagen komen hoe drukker het lijkt te worden. “Mensen lijken vergeten te zijn dat we anderhalve meter afstand moeten houden” zei mijn teamleider. Winkels doen er alles aan om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken voor het winkelen, zo zie je hand gel op elke hoek van een winkel en zijn er speciale wandelpaden aangelegd zodat de klanten niet te dicht bij elkaar aan kunnen lopen. Ondanks alle maatregelen die getroffen zijn rondom de feestdagen door winkels lijkt het allemaal maar weinig te helpen. Het is uiteindelijk de klant die bepaald hoe makkelijk of moeilijk het verloopt.

By Jamie