Kerst horen leuke en gezellige feestdagen te zijn. Liefhebbers van lekker koken en eten kunnen zich geen betere en mooiere periode van het jaar voorstellen dan deze gezellige feestmaand. Iedereen kan kerst naar zijn of haar eigen zin draaien en smaakvol uitpakken met het kerstdiner. Hieronder volgt een aantal heerlijke kerstklassiekers die je zeker een keer moet uitproberen!


10. Tomatensoep – voorgerecht

Deze heerlijke tomatensoep is zeker een aanrader! Een echte maaltijd begin je tenslotte met een soepje vooraf. Je kunt de soep geheel naar eigen smaak maken. De klassieke tomatensoep is daarom zeker een winnaar als het gaat om kerst!

Klik op deze link voor het gehele recept:

9. Hazenpeper – hoofdgerecht

Hazenpeper is een typisch recept voor liefhebbers van wild, want hierin proef je de wildsmaak extra goed! Een hazenpeper is een perfect gerecht voor de momenten dat je gezelschap verwacht en dan vooral met kerst! Persoonlijk vind ik het heerlijk en je kunt je eigen draai aan het recept geven 🙂

Nieuwsgierig geworden ? Klik dan op deze link:

https://www.24kitchen.nl/recepten/hazenpeper-recept


8. Garnalencocktail – voorgerecht

In Nederland worden we warm van een garnalencocktail als voorgerecht. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. Zelf maken is zo gedaan. Met Hollandse garnalen als basis, kun je deze verder geheel op eigen smaak brengen!

Check vooral deze link ↓

https://www.24kitchen.nl/recepten/garnalencocktail-recept


7. varkenshaas – hoofdgerecht

Als je slim bent, koop je varkenshaas al weken van tevoren in de winkel. Het is namelijk zeker de moeite waard! Varkenshaas wordt namelijk graag gegeten tijdens de kerstdagen. Die populariteit heeft vast te maken met het feit dat je met varkenshaas simpelweg alle kanten op kunt. En de smaak geheel naar eigen hand kunt zetten. Het is zeker een aanrader voor de aankomende kerstdagen!

↓↓

 https://varkenshaas.org/varkenshaas-oven/

6. Trifle – nagerecht

Wie kent nou niet de trifle? Dit typisch Engelse nagerecht, bestaat uit meerdere lagen geserveerd in een glas of glazen kom. Eigenlijk komt het vooral op stapelen neer. Hoe eenvoudig wil je het hebben! En het is ook nog is ontzettend lekker!

Het is zeker de moeite waard om even naar deze link te kijken!

https://www.lekkerensimpel.com/engelse-trifle/

5. Beef Wellington – hoofdgerecht

Beef Wellington is een traktatie voor elke vleesliefhebber! Het gaat hierbij om ossenhaas in een laagje champignons, in flensjes gerold en vervolgens ingepakt in bladerdeeg. kortom een echte kerstklassieker die beef wellington. Om je vingers bij af te likken!

Het recept:

https://www.24kitchen.nl/recepten/beef-wellington

4. Kerstham – hoofdgerecht

Ooit gehoord van kerstham? Dit heerlijke gerecht hoort zeker op tafel met de gezellige sfeervolle kerstdagen! Een heerlijk lekkernij die je zelf kunt maken. Met dit gerecht op tafel valt er te garanderen dat er aan het einde van het diner niks meer op het bord ligt!

Ook zo benieuwd geworden naar de betoverende smaak van de ‘kerstham’?

www.antilliaans-eten.nl/nos-kushina-krioyo/ham-di-pasku/

3. Soesjestaart – nagerecht

Wat een kunstwerk he? Als je er mooie kerstlinten omheen hangt en de taart decoreert met zilveren suikerstrooisels, maak je een eetbare kerstboom. Je hele familie kan van dit nagerecht smullen, want ja wie houdt er nou niet van zo’n toren hoge soesjes boom?!

Probeer het zeker zelf eens!

https://www.koopmans.com/recept/feestelijke-soesjestaart-met-karamel/


2. gevulde kalkoen – hoofdgerecht

Kalkoen is heel geschikt voor diners waarbij er veel personen aan tafel schuiven, en ook nog eens onwijs lekker! Niet heel gek dus, dat je dit gerecht vaak op de kersttafel vindt. Steek je handen uit de mouwen en ik weet zeker dat je niks anders dan deze kalkoen wenst tijdens kerstmis! Dus eetsmakelijk alvast 😉

https://www.24kitchen.nl/recepten/miljuschkas-kerstkalkoen

1. Gourmetten – voor – en nagerecht

Ja hoor, we zijn aangekomen bij het nummer 1 gerecht van deze lijst. Een begrijpelijke nummer 1? Ik vind van wel. Gourmetten is altijd gezellig en vaak heel uitgebreid. Bij gourmetten wordt vooral veel vlees, vis en groenten gebakken. Ook pannenkoeken en omeletjes laten zich prima klaarmaken in een klein pannetje. Dit alles kan nog is worden aangevuld met salade, verschillende sausjes en natuurlijk stokbrood met kruidenboter. Voor dit gerecht heb ik expres geen extra linkje er onder gezet. Ga zelf is nadenken wat je lekker vind en bereid het gewoon!

Good Luck,

AND HAVE A NICE KERSTMIS!!

By Sanne