Kabinet over massale evenementen: 'Pas over een jaar of langer is reëel' |  NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nu met de corona zijn grote evenementen en festivals afgelast. Veel zangers en artiesten kunnen niet optreden. De omzet is flink te voelen bij de artiesten en zangers maar vooral bij de evenementensector. Artiesten en zangers weten nu niet wat ze gaan doen, enkele hebben een andere baan of doen iets voor zichzelf. 

Aantal evenementen geopend 

Grotere evenementen of festivals waar meer dan 100 man aanwezig kunnen, moeten dicht. De meeste festivals en evenementen zijn tijdelijke verboden maar niemand weet tot wanneer. De regering wilt de daling van de cijfers terugdringen. Met het wegvallen van grote evenementen krijgen niet alleen de organisatoren mee , maar ook de vele leveranciers die bestellingen leveren aan evenementen voelen het. De evenementensector vreest dit jaar voor een omzetdaling van 1,1 miljard euro en een verlies van 15.000 banen bij publieksevenementen, waar festivals onder vallen. Gelukkig zijn niet alle evenementen dicht. De regering heeft gekozen om aantal evenementen toch door te laten gaan. Dat zijn onder andere reguliere weekmarkten, betogingen, samenkomsten en vergaderingen, uitvaart en huwelijken. Ook kunnen de mensen naar de bioscoop, theater casino’s en concertzalen, betaald voetbal, beurzen en congressen. 

Toekomst van Corona 

Het is nog niet bekend wanneer de overige  evenementen open kunnen gaan. De regering kijkt of de cijfers ver genoeg omlaag zodat zij kunnen besluiten of de maatregelen worden versoepeld en hopelijk kunnen er meer evenementen open gaan en kunnen de zangers en artiesten weer lekker gaan optreden. Niemand weet tot wanneer de Corona voorbij is. Iedereen hoopt dat het zo spoedig mogelijk over is. Ze willen misschien de vaccinatieplicht invoeren. Zonder vaccin kan je niet naar grote evenementen. 

By Efraim