Leuk dat jij geïnteresseerd bent in de opleiding Mediavormgever! In dit artikel lees je van alles over deze opleiding. Want gaat jouw hart sneller kloppen bij het maken van creatieve beelden? Denk jij daarnaast in (omzet) kansen voor klanten? En ben je goed in organiseren en contact maken? Dan is de creatieve MBO opleiding Mediavormgever bij het Aventus zeker iets voor jou!

Opstart

Tijdens deze ontzettend leuke opleiding verdiep je je in allerlei aspecten die komen kijken bij het werk als mediavormgever. Er komen super veel leuke dingen aan bod! Denk daarbij onder andere aan: het maken van een planning en concept, tot het presenteren van het ontwerp aan de opdrachtgever en het promoten van jouw eigen werk. Wat ook supercool is, is het opstarten van jouw eigen bedrijf! Wie wil dat nou niet?!

Wat je onder andere gaat leren

De 16-jarige Sofia doet ook de opleiding mediavormgever. “Waar zal ik beginnen, aangezien ik tot nu toe zoveel leuke dingen heb geleerd! Eigenlijk is elke les gevarieerd. En geen les is hetzelfde. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Zo leer je o.a. over vormgeving, communicatie, marketing en projectmanagement. Daarnaast krijg je ook: Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, loopbaan & burgerschap. Ook krijg je les in Professionele programma’s zoals: Photoshop, Illustrator en Indesign. Deze drie geweldige programma’s hebben mij veel creatiever gemaakt. Ook is de bedoeling dat je een aantal keuzemodules gaat volgen. Hiermee heb je de perfecte aansluiting bij je toekomstige werkomgeving, persoonlijke interesses en natuurlijk je eigen doelen. Als jij creatief bent kun jij bijvoorbeeld kiezen voor de module over lean en creatief werken of juist een ondernemende module. Er is een ruim aanbod voor het kiezen van een keuzedeel die volledig aansluit bij wat je wilt, en er zit daarom ook zeker iets voor je bij!”

Stage

Wat ook niet te missen valt, is de stage die je gedurende 40 weken gaat lopen, verdeeld over je tweede en derde leerjaar. Hierbij pas je de theorie toe in de praktijk en kun je je eigen vaardigheden oefenen en ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid om zelf opzoek te gaan naar een stage die super goed aansluit bij je toekomstplannen. En hoe je de uren indeelt, mag je allemaal zelf bepalen in overleg met school, aangezien je een bepaald aantal uren moet hebben en in overleg met het leerbedrijf zelf. Het maakt niet uit of je nou fulltime, parttime hele dagen of halve dagen stage wilt lopen, aangezien vrijwel alles mogelijk is! Door de stage hopen we dat we je een goed inzicht kunnen geven voor later en dat je misschien tijdens de stage al je droombaan hebt gevonden!

Je leert dus enorm veel tijdens de lessen en de stage! En je krijgt ook nog eens veel vrijheid in bepaalde opdrachten zodat je duidelijk met je eigen creativiteit leert om te gaan. Het Aventus is goed bereikbaar, het station staat namelijk tegen over de school en is zowel goed bereikbaar met de trein als de bus. Kort samengevat: de geweldige en ideale opleiding, dus schrijf je zeker in!

By Sanne