Renz Van Gils: De sportvereniging WSV in Apeldoorn is al maanden stil.
Kinderen mogen niet voetballen na een koude schooldag.
Tieners zitten langer thuis in een donkere muffe kamer omdat ze niet mogen voetballen.
Dit komt door de impact van het coronavirus die Nederland in zijn greep lijkt te hebben.

De grote groene velden met felle witte lijnen liggen er voor de sier bij. De felle lichten van de kantine zijn al weken uit en niemand die er nog naar binnen is geweest. De donker blauwe deur naar de kleedkamers zit al weken op slot. De sporthallen zijn verlaten en niet in gebruik. Het hek van het terrein is al weken dicht en op slot.

Maar soms zijn er enkele mensen die zich niet meer kunnen inhouden en over de hekken klimmen. Ze zoeken de juiste plek uit aan de zijkant van het terrein en klimmen over het hek. Ze zoeken een veld buiten het zicht van de beveiliger die op het terrein is om alles in de gaten te houden. Ze blijven voetballen tot de beveiliger het ziet, dat kan 10 minuten duren of het kan uren duren voordat de beveiliger het door heeft.

Het is doorbijten voor de meeste mensen en of het werkt om de trainingen en de wedstrijden af te lassen dat is ook maar de vraag. Mensen zoeken andere trapveldjes op om samen te komen en te kunnen voetballen. Toch hoopt iedereen er op dat ze gewoon weer op de zaterdagochtend of de zondagochtend op te kunnen staan om een potje te kunnen voetballen. De trainingen weer van start kunnen gaan.

Het is nog even doorpakken deze laatste weken en dan kunnen we allemaal weer het dagelijks leven oppakken en weer lekker voetballen op de velden van de vereniging.
Maar dat zal nog een tijdje kunnen duren.

By Renz